OVO JE ISPOVEST NAŠE MONAHINJE KOJA UŽASNO BOLI! "Grupa Albanaca je upala i pretila da će nas isterati, a onda su nam ponudili nešto da napustimo manastir"

Monahinje iz manastira Beška na Skadarskom jezeru potvrdili su Tanjugu da im je pre par dana pretila grupa Albanaca, koji su navodno došli da obiđu ovu svetinju.

Manastir Beška
Manastir Beška, Foto: printskrin

* Grupa Albanaca upala u manastir Bešku

* Pretili našim monahinjama

* Ponudili im pare da izađu napolje 

"Govorili su nam da manastir nije naš, kao što nije naše ni Kosovo i pretili da će nas oterati odavde", rekla je Tanjugu u telefonskom razgovoru monahinja Varvara.

DVADESET ALBANACA UPALO U SRPSKI MANASTIR U CRNOJ GORI Najstrašnije se iživljavali nad monahinjama, policija OPKOLILA SVETINJU! Povod je više nego užasan!

Kaže u sredu u manastirski kompleks ušlo je deset muškaraca ,nekoliko žena i dece koji su nakon pozdrava zahtevali da snimaju kompleks profesionalnom kamerom.

Kada im je rečeno da je za to potreban blagoslova mitropolije, Varvara priča da im je uzvračeno smehom i porukama da kompleks nije u vlasništvo manastira, a jedan od njih koji se predstavio kao novinar pitao ih je čiji je manastir.

Priština dobila NOVU ŠAMARČINU, a tiče se granice sa Srbijom!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 18.08.2019. 17:05 - 18.08.2019. 17:21 Priština nije uspela da se odupre međunarodnom pritisku, tako da je ponovo počela da priznaje srpske pasoše, objavila je "Gazeta Blic", pozivajući se na neimenovane izvore. Jarinje, Foto: Alo!

Na odgovor monahinja" Srpske pravoslavne crkve" uzvratio je ironično:„Zar to nije bio katolički manastir?“.

Tražili su da vide i jednu stariju monahinju za koju su tvrdili da je Albanka, prepričava ova nemili događaj Varvara i objašnjava da je reč o starijoj monahinji koja govori albanski jezik i koja je živela ranije u Vrakaji u Albaniji, ali da je ona srpskog porekla.

Kako kaže Varvara, mislila je da će se tenzije smirite nakon što je došla ta monahinja i počela razgovor sa njima na albanskom, međutim u jednom trenutku je čula kako Albanci viču i snimaju mobilnim telefonom.

„Mi ćemo vas odavde isterati, ovo je naše, kao što je naše i Kosovo“, uzvikivali su Albanci, priča Varvara. "Govorili su nam i da daju i velike pare kako bi nas isterali iz manastira i tvrdili da je to Džamijski vakuf i da je to njihovo".

Kada su odlazili navodi Varvara zapretili su im da će se oni ponovo videti, pa da monahinje strahuju da će biti napadnute van manastira.

Slučaj je prijavljen policiji, monahinje su dale izjavu, ali još nisu otkriveni Albanci koji su im pretili, a Varvara podseća i da je prošle godine dvojica Albanaca napali bageristu koji je radio na imanju manastiri pretili da je ono njihovo.

 BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi