Albanci falsifikovali Bajdena! Poturili lažni dokument

Prevara razotkrivena.

Džo Bajden
Džo Bajden, Foto: Tanjug/AP

Ruben Avdžiu, glavni urednik lista „Iljirija“, rekao je da je dokument „Vizija za odnose s Albanijom i Kosovom“ navodno dobio iz izbornog štaba Džozefa Bajdena i da nema razloga za sumnju u njegovu validnost.

Inače, taj lažni dokument sadrži nekoliko tačaka, a sve one koje se odnose na takozvanu državu Kosovo su sporne i netačne.

U lažnom dokumentu stoji da će Džozef Bajden, kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, ako pobedi na izborima preokrenuti „neuravnoteženi pristup“ administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i takozvanoj državi Kosovo.

Navodi se i da Bajden to što je NATO bombardovao našu zemlju 1999. smatra opravdanim, a ta zločinačka agresija je u dokumentu nazvana „intervencijom za oslobođenje Kosova“. Takođe, navodi se da je nezavisnost Kosova nepovratna i u skladu sa međunarodnim pravom.

Bez obzira na to što je prevara razotkrivena, glavni urednik lista „Iljirija“ ponovio je tvrdnju da je dokument validan i dodao da je slično pismo upućeno i drugim etničkim zajednicama u SAD. Novinar Vehbi Kajtazi smatra da je dokument lažan. On je rekao da ne veruje da iza dokumenta stoji Bajden i da je kandidat za predsednika SAD izjavio da je nezavisnost Kosova nepovratan proces.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi