Džo Bajden
EPA/ Anna Moneymaker
Džo Bajden

EPA/ Anna Moneymaker

Džo Bajden, Foto: EPA/ Anna Moneymaker

"To najbolje zna američka administracija, ali smatram da se radi o nekom srednjem rešenju ili pronalaženju nekog takvog rešenja koji ne bi usrećilo ni jednu ni drugu stranu, ali koje bi značilo pomak jer se politika bavi kompromisom i jedini način stvaranja neke vrste rešenja jeste iznalaženje tog srednjeg puta. Kako će se to oblikovati i u šta će se pretvoriti videćemo tokom pregovora i dijaloga, koji po mom mišljenju mora jako brzo da se nastavi. Barem se čini da će do nastavka doći ranije nego što se očekuje”, kaže Gorani.

On ocenjuje da su izjave, poput ove američkog predsednika, nejasne i dodaje da kosovske vlasti u takvim slučajevima treba da zatraže dodatno objašnjenje, odnosno šta tačno znače “teški kompromisi”.

Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

"Zato dijalog mora da se nastavi, ali bez razumevanja da će rešenje morati da bude kompromisno, ne verujem da ćemo se pomeriti sa mrtve tačke. Praktična politika nalaže da svaka od strana započne taj unutrašnji proces razmišljanja o kompromisu i pripremi javnog mnjenja da će do kompromisa morati doći”, zaključuje Gorani.

Komentari (1)

deki

20.04.2021 20:46

Amerika zloćinačka zemlja nepoštuje rezoluciju 1244. pozivam ameriku da povuče priznanje otetog kosova