MAKRON NAJAVIO SPORAZUM IZMEĐU BEOGRADA I PRIŠTINE DO KRAJA GODINE Albanci paniče: "To je neprihvatljivo, to se ne sme dogoditi"

Makron poručio i da je posao Prištine da se posveti pronalaženju rešenja

Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija, Foto: Printscreen

Valjon Murtezaj, savetnik za spoljnu politiku premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija izjavio je danas da je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao Hotiju da bi do kraja 2020. godine trebalo da bude postignut konačni sporazum između Beograda i Prištine.

"Makron je u Parizu rekao Hotiju da će se do kraja 2020. godine postići konačni sporazum između Kosova i Srbije", rekao je Murtezaj, prenosi "Kljan Kosova".

Emanuel Makron
Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

On je naveo, "aspekt priznavanja je glavni cilj i moraće biti u procesu dijaloga", naglašavajući da je Hoti to vrlo jasno izneo u svom izlaganju.

Murtezaj je u emisiji "Info magazin" istakao da je Makron poručio i da je posao Prištine da se posveti pronalaženju rešenja, prenosi Kosovo onlajn.

"Pitanje granice postalo je toliko veliko da je Hoti želeo da bude vrlo eksplicitan, bez diplomatskog rečnika je u svojim govorima rekao da je to neprihvatljivo i da se ne sme dogoditi", istakao je Murtezaj.

Prema njegovim rečima, mora se svima jasno dati do znanja da je "vreme za priznanje".

Hoti je boravio 7. jula u Parizu, gde se sastao sa francuskim predsednikom Makronom.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi