sahrana
Printscreen youtube
sahrana

Printscreen youtube

sahrana, Foto: Printscreen youtube

Vest o ubistvu Latoa premijera "Republike Ćamrija" potvrđena je prošle godine, a način na koji je ubijen još uvek je predmet brojnih spekulacija i zgražavanja.

Ali Aliju je objavio da je Lato ubijen, tvrdeći da se radi o političkom ubistvu, preneo je Kossev.

Bota sot je iznela dodatne nezvanične detalje o načinu na koji je Lato ubijen, tvrdeći da je najpre otet još 15. jula, zatim mučen 48 sati, nakon čega je njegovo testerom raskomadano telo bačeno u reku, prenosi Kossev.

Vest o ubistvu Latoa potvrdio je tada premijer „Republike Ćamrija“, Ali Aliju koji je tvrdio da je pozadina ubistva politička. „U Holandiji je izvršen atentat na predsednika Republike Ćamrija g. Festima Latoa.

O atentatu na Festima Latoa, porodicu Lato je u Vljori obavestila policija Holandije.

Vlada Republike Ćamrija, na čelu sa premijerom Alijem Alijuem, je veoma ožalošćena i izražava saučešće porodici Lato iz Vljore, prijateljima i njegovim drugovima.

Ubistvo Predsednika Republike Ćamrija g. Festima Latoa je ubistvo sa političkim motivima. Festim Lato je prvi heroj Republike Ćamrija.

Međutim, Bota sot navodi mogućnost i da je Lato ubijen zbog kockarskih dugova. U grčkim medijima se puno o tome govorilo, neki su ga opisivali kao rizičnog za zemlju, dok je grčka država bila na sudu sa njim u Haškom sudu za zločine protiv čovečnosti.

Na početku je bilo glasina da je ubistvo bilo političko i izvršeno od strane tajnih službi. Međutim, u međuvremenu se pojavio i drugačiji opis događaja – da je Lato u dugovima, navodi Bota sot.

Latoovo telo stiglo je juče i njegov rodni grad u Albaniji, a ispraćen je sa zastavom „Velike Albanije“, istom onom koja je spuštena dronom tokom fudbalskog meča između Srbije i Albanije u Beogradu, primećuje Bota sot.

Još navode i da je Leto živeo i radio u Holandiji poslednjih 25 godina.

Ćamrija je albansko ime za obalsko područje Epira na jugu Albanije i severozapadu Grčke.