Vučić u Vašingtonu
Budućnost Srbije
Vučić u Vašingtonu

Budućnost Srbije

Vučić u Vašingtonu, Foto: Budućnost Srbije

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića SAD počela je da daje rezultate. Borba da se kosovski problema vrati u žižu interesovanja američke administracije i te kako je uspela, a američki zvaničnici uputili su oštra upozorenja Albancima na Kosovu.

Posle upornog odbijanja Prištine da ukine takse i pristane na pregovore oko pronalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo, američki republikanski senator Dejvid Perdju je oštro reagovao, a ubrzo mu se pridružio i specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog, Ričard Grenel.

- Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji - poručio je  Perdju.

On je takođe istakao da, ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, SAD bi trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo.

- Više od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, tada bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo - napisao je Perdju.

Njegovu objavu je retvitovao specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog, Ričard Grenel.

Nema sumnje da su intenzivna diplomatska borba predsednika Vučića i sastanci sa ključnim ljudima američke administracije u Vašingtonu, počeli da daju rezultate i da se politika SAD prema Srbiji menja.

 

Komentari (2)

mile

10.03.2020 13:16

da odu ameri pa da isteramo teroriste iz nase Srbije

Masa

10.03.2020 21:17

Svaki trud se isplati!