RASTE INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU PROTIV KORONE Dnevno vakcinu primi po 200 ljudi
Foto: Alo.rs

Glavni tehničar Doma zdravlja Novi Sad Nenad Vukas rekao je za portal 021.rs da po 200 ljudi dnevno dođe da se vakciniše.

- Prethodnih dana u proseku se vakcinisalo oko 20 ljudi. Građanima su na raspolaganju Sinofarmova i Fajzerova vakcina, a očekuje se isporuka Modernine vakcine - rekao je Vukas, i precizirao da po vakcinu dolaze uglavnom osobe za četvrtu dozu.

- Ima i onih koji se prvi put vakcinišu. Prema našoj evidenciji, do sada je u Novom Sadu oko 4.000 građana primilo četvrtu dozu. Ukupno od početka vakcinacije u januaru prošle godine do sada u Domu zdravlja je dato gotovo 500.000 doza različitih vakcina. A taj broj će narednih dana sasvim izvesno biti i premašen - naveo je Vukas. 

RASTE INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU PROTIV KORONE Dnevno vakcinu primi po 200 ljudi

Foto: privatna arhiva

 

 

Vakcinacija je moguća svakog dana od osam do 18 časova na vakcinalnom punktu u ambulanti na Novom naselju i za to nije potrebna posebna prijava. 

Rast broja zaraženih i pacijenata

Foto: Alo.rs

 

 

Prema poslednjim podacima Kliničkog centra Vojvodine, u bolnici na Mišeluku, na lečenju se nalazi 155 pacijenata obolelih od kovida - petoro više nego dan ranije. Na respiratorima je njih petoro, jedan pacijent manje u odnosu na juče.

Ukupan broj zaraženih u Novom Sadu u međuvremenu je premašio broj od 2.000. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, ovaj virus je do sada utvrđen kod 2.115 osoba, što je stotinak više nego dan ranije.

Nova organizacija zbrinjavanja kovid pacijenata

Zbog velike udaljenosti pojedinih mesta od tri glavne kovid bolnice - Batajnica, Novi Sad i Kruševac, ove nedelje će tri do pet infektivnih odeljenja opštih bolnica u Srbiji biti uključeno u zbrinjavanje kovid pacijenata, najavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek.

RASTE INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU PROTIV KORONE Dnevno vakcinu primi po 200 ljudi

Foto: Alo.rs

 

Inače, rad kovid ambulanti je podužen do 22 časa, a ambulante u Zemunu, Novom Beogradu i Paliluli rade 24 sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading