POSTOJI NEKOLIKO SCENARIJA Sutra će na Kriznom štabu biti razmatrane i neke nove mere, a zna se od čega zavisi da li će ih biti
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Lekari upozoravaju da je prethodnih dana usled širenja omikron soja povećan pritisak na kovid ambulante, što se može videti i po sve dužim redovima ispred njih.


Mikrobiolog Milanko Šekler procenjuje da Srbija još nije dostigla takozvani pik kada je u pitanju broj novozaraženih i apeluje da se nađe neko rešenje, jer su dijagnostički kapaciteti ograničeni i pretrpani, kao i kovid ambulante.

Zbog ovakve situacije mnogi gradovi su otkazali masovne dočeke pravoslavne Nove godine.

Meteorolog Đurić izneo prognozu za 7 dana: Posle minus 20 stiže otopljenje, a onda drastična promena vremena - Alo.rs

Prema pisanju pojedinih medija, ne očekuje se donošenje novih epidemioloških mera, iako će, verovatno, medicinski deo Kriznog štaba insistirati na 24-časovnim kovid propusnicama, skraćivanju radnog vremena prodavnica i smanjenju broja dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Krizni štab bi trebalo da donese odluku o školskom raspustu, a mediji navode da raspust verovatno neće biti produžen i sa nastavom bi se nastavilo 24. januara. Prema njihovim saznanjima, moglo bi da bude odlučeno da deca do petog razreda imaju kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading