SLEDI NAM TALAS KAO MONT EVEREST Šekler o skoku korona brojki, imaćemo desetine hiljada zaraženih dnevno!
Printscreen/ RTS

Virusolog dr Milanko Šekler upozorio je, nakon ogromnog skoka korona brojki, da Srbiju čekaju desetine hiljada novozaraženih u narednom periodu.

Dr Šekler je prethodne talase uporedio sa planinama i vrhovima nalik Kilimandžaru, a predstojeći će biti kao Mont Everest, rekao je on.

"Neko iz Južne Afrike je primetio da su prethodni talasi bili kao Kilimandžaro, visoka ali blaga planina na koju mogu da se popnu i stariji. Ima blagi uspon, tok i blagi pad", rekao je on.

"Čekaju nas desetine hiljada novoinficiranih dnevno i to će biti skok nalik Mont Everestu. Omikron pravi takve vrhove, oštro ide gore i oštro gore. Talas će trajati kraće ali će biti haotičan, kao što već i jeste. U Britaniji i Francuskoj već je po više od 200.000 zaraženih za dan", rekao je on.

Svi pričaju o omikron soju, ali dr Šekler navodi da je u Srbiji došlo i do raspirivanja delte koja daje teže simptome.

"Neodgovornim ponašanjem uspeli smo da dođemo blizu rekorda, da oživimo delta soj i sada u ambulanti imamo više dece i mladih. Tu su i oboleli koji prijavljuju simptome delta soja, kao što su gubitak čula ukusa i mirisa. Najviše sam se bojao istovremenog skoka delte i omikrona i to se sada dogodilo", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading