PADAJU BROJKE Najnoviji korona presek
Alo/ Ilustracija

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 4.606 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 61 pacijenata.

Testirano je 18.813 osoba.

Na respiratoru je 277 pacijenata.

Jučerašnji korona presek

Podsetimo, juče je na korona virus testirano 20.428 osoba, od kojih je bilo 5.103 pozitivno, dok je nažalost od ove bolesti preminulo 62 pacijenta.

Na respiratorima je bilo 277 zaraženih osoba.

Doktor Kon o delta plus soju:

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da delta plus soj još nije zvanično registrovan u Srbiji, ali da je vrlo verovatno da je među nama, ali nije pokazao svoj potencijal.

- Katastrofa u Hrvatskoj i čitavoj Evropi pripisuje se delta plus soju, iako nema dokaza, kao i ulasku u sezonu. Mi ne možemo biti izvan čitavog sveta. Trenutno u katastrofalnoj situaciji ipak imamo očekujući pad. Ali nemamo vremena jer će nam sasvim izvesno stići i delta plus ili se ispoljiti ako je već ovde. Restriktivne mere se ne prihvataju, a ja ne prihvatam da ne mogu da se uvedu jer je važno da se spusti aktivnost virusa. I treba što obimnija vakcinacija, kao primarna prevencija.

Na pitanje da li to znači da ćemo imati više od 10.000 zaraženih dnevno iliti milion za četiri meseca, epidemiolog kaže da je to teško predvideti.

- Jako je teško predvideti, ali sasvim sigurno će virus cirkulisati. Da li će to biti milion ili nešto manje, ne mogu da tvrdim, jer je već dosta osoba bilo zaraženo i steklo neki imunitet, a i ipak smo izvakcinisali značajan procenat stanovništva. I zbog toga samo dve nedelje unapred može da se relativno pouzdano procenjuje. Mislim da ćemo imati neki efekat kovid propusnica od 20 časova, iako ne važe 24 sata, ali i zbog kratkotrajnog raspusta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading