PROFESORO KOČOVIĆ ZABRINUT: Brojke su zabrinjavajuće, sada se čupamo
Printscreen

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović pričao je o korona virusu i rekao da je vakcinacija ključ pobede u pandemiji. Brojke nisu dobre već neko vreme, ali ako mislimo da se vratimo normalnom životu, jedini izlaz je vakcina.

- Ako smatramo da treba više da budemo u cirkulaciji, onda je stvar jasna - rekao je on pa uporedio situaciju u Srbiji sa ostalim zemljama u Evropi i svetu.

- Od prošlog ponedeljka, ista je to mustra od prošle godine, u svim državama Evrope raste broj novozaraženih, negde i dramatično. Mi smo nedelju dana bili prvi u svetu, sada su Angila i Barbuda prvo i drugo mesto, ako njih sklonimo mi smo četvrti ili peti u Evropi. Dramatično je u Rumuniji, baltičke zemlje su nas odavno prošle na listi i tamo su tragedije - rekao je on.

Trebalo bi da se vakciniše što više ljudi da bi pandemija bila zaustavljena, a prof. Kočović navodi da smo na 99. mestu po broju vakcinisanih drugom dozom, ispred nas su zemlje koje su vapile za vakcinama dok smo ih mi imali.

- Nikako da se spustimo ispod 6.000 novozaraženih, brojke su zabrinjavajuće, veliki broj preminulih je posledica te velike zaraze. Videli da u Španiji, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, napravili su mini zaključavanja, Rusi su odmah uvodili mere, mi smo ih propustili i sada se čupamo na razne načine - rekao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading