PRESEK ZA 26. OKTOBAR Preko 7.000 zaraženih, sve više preminulih
Alo/ Ilustracija

Ministarstvo zdravlja objavilo je korona presek sa najnovijm brojem obolelih i preminulih od korona virusa u poslednja 24 časa.

Korona virus je potvrđen kod 7,840 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 63 pacijenta.

Testirano je 26,498 osoba. Na respiratoru je 267 pacijenata.

Jučerašnji korona presek

Podsetimo, juče je na korona virus testirano 19.718 osoba, od kojih je 5.908  bilo pozitivno, dok je nažalost 62 osoba preminula.

Na respiratorima je bilo 274 pacijenta.

Struka za rigoroznije mere

Ni pred novu sednicu Kriznog štaba, koja se očekuje ove sedmice, strategije lekarskog i političkog dela nisu ništa bliže. Medicinari i dalje traže prelazak na onlajn nastavu u svim školama bar na 10 dana i proširivanje primene kovid-propusnica, dok je predstavnicima države mnogo bliža opcija da se sačeka sedam do 10 dana, da se prvo vidi efekat uvođenja "zelenih sertifikata".

Dok se medicinski deo štaba pripremao da na današnjim konsultacijama precizno formuliše zahteve, dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, najavio je da nam, što se tiče protivepidemijskih mera, sledi pauza:

- Stav Ministarstva zdravlja je da ćemo sačekati sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere - rekao je Đerlek.

Lekari u Kriznom štabu, međutim, smatraju da nema vremena za čekanje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading