DR ANA GLIGIĆ ZAPUŠILA USTA ANTIVAKSERIMA: Smatra da epidemija kovida može samo u dva smera
Pink printskrin

Kako čuvena naučnica objašnjava, zasad je utvrđeno da je koronavirus mutirao u osam varijanti, a kroz broj novozaraženih, na respiratoru i umrlih, vidi se da je svaka naredna varijanta jača i smrtonosnija od prethodne.

Svakodnevno čitajući najprestižnije svetske časopise i prateći parametre epidemije, dr Gligić navodi da su moguća dva scenarija za završetak ove epidemije kojoj se kraj i dalje ne nazire.

Dve mogućnosti virusa

‒ Predviđam dve mogućnosti. Ili će se virus ugušiti, odnosno mutacija će pokušati da ostane na čoveku, a nove se više neće pojavljivati i tako će se on vremenom ugušiti. Ipak, moguć je i drugačiji scenario. Da se već do kraja godine pojavi nova mutacija toliko snažna da svi obole.

Pokazalo se da je ovaj virus nepredvidiv i ništa ne može da nas iznenadi ‒ navodi dr Gligić.

Virus nije nastao u laboratoriji

Naša sagovornica ističe da sada sa sigurnošću može da kaže da je virus prirodnog porekla.

Alo

 

‒ Antivakseri stalno ističu kako je koronavirus veštački napravljen. Međutim, da je virus nastao u laboratoriji, on bi bio zaključan. Ne bi dolazilo do mutacija. I taj koji ga je projektovao ne bi ga pustio tek tako, nego bi ga zaključao ‒ objašnjava dr Gligić.

Dr Gligić, koja je u martu posle 13 dana provedenih na kiseoniku uspela da pobedi kovid-19, kaže da je i ona jedna od onih koji su se zarazili nakon vakcinacije.

Prema njenim rečima, sigurna je da je zakačila infekciju u periodu između dve doze, a da joj je život spasilo upravo to što se cepila.

Treća doza

‒ Trebalo bi da primim treću dozu, ali ću sačekati još malo, pošto sam ubeđena da sam stvorila dosta antitela i jak prirodni imunitet. Realno je očekivati da se u mesecima pred nama naprave i nove vakcine koje će biti sačinjene od novih sojeva virusa ‒ zaključuje sagovornica.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading