ZARAŽENE ČITAVE PORODICE Epidemiološki presek na području Pirotskog okruga
EPA

ZZJZ u Pirotu, danas je registrovao još 56 novozaraženih osoba samo u Pirotu, a brojka na nivou okruga je verovatno veća, međutim iz okolnih mesta za danas nisu dostavljeni podaci.

Kako saopštava pomenuta zdravstvena institucija, na osnovu epidemioloških istraživanja, procenjuje se da je broj zaraženih najmanje tri do četiri puta veći.

Obolele su čitave porodice, neki se ne javljaju lekaru, ne testiraju se svi koji su sumnjivi na kovid, dijagnoza se postavlja na osnovu kliničke slike i epidemioloških podataka. U poslednjih sedam dana testirano je 1.339 građana od kojih je 487 pozitivno.

Od početka jula do danas, u okrugu je registrovano 1.399 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze, a samo od početka septembra bilo je čak 1.089 zaraženih. U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja u poslednja 24 časa, pregledano je 250 građana, među kojima  je 91 prvi, a  159 kontrolnih pregleda. Mera kućne izolacije naložena je u 178 slučajeva. U Opštoj bolnici u Pirotu, trenutno je na kovid jedinici 26 obolelih, među kojima je 19 iz Pirota, po dva iz Dimitrovgrada i Baušnice i po jedan pacijent iz Bele Palanke i Beograda. Jedan bolesnik je transportovan u Kovid bolnicu Kruševac.

Od početka imunizacije u okrugu je vakcinisano 35.730 građana, revakcinisano 34.522, a treću dozu primilo je 6.117 osoba. Juče je dato 30 prvih, 22 druge i 181 treća doza vakcine. Stručnjaci centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading