KON UZNEMIREN: Opet je počelo punjenje bolnica, prvog avgusta možemo očekivati samo jedno!
Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da postoje novi podaci o korona virusu koji "uzenimiravaju" i da je jedini način da se protiv korone borimo vakcinacija. Prema njegovim rečima, Krizni štab nije odustao od uvođenja novih mera.

- Već je počelo punjenje bolnica, a povećaće se broj zaraženih. Tako je u 20 zemalja Evrope, posebno u Britaniji. Moramo da shvatimo da ćemo, ako se ne vakcinišemo, imati borbu s ovim jako dugo. Postoje novi podaci koji uznemiruju, u visokovakcinisanim zemljama imamo visok broj hospitalizovanih - rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, čekanje oko vakcinacije postaje opasno.

Kon je dodao da očekuje uvođenje treće doze nekih vakcina i kod nas, kao i da ta tema "brzo biti na dnevnom redu".

Kada je reč o narednoj sednici Kriznog štaba 1. avgusta, očekuje se predlog o obaveznoj vakcijaciji medicinskih radnika, ali Kon je odgovorio na pitanje koliko je do sada vakcinisanih među zdravstvenim radnicima.

- Zaustavljena je vakcinacija zdravstvenih radnika, sada je na oko 50 posto. To je posebno među mlađima, a pogotovo među ženskim osobama, zbog straha od teške zablude da vakcina može uticati na sposobnost rađanja, što nema veze s istinom - rekao je Kon.

Na pitanje da li je Štab odustao od novih mera, Kon je odgovorio:

- Nije se odustalo od pooštravanja mera, pitanje je samo da li se mere poštuju. Imaćemo više zaraženih i nećemo moći da uđemo u avgust sa istim merama koje imamo sada i to mora svima da bude jasno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading