Tiodorović: Da li je lepše biti sa ili bez maske na Nišvilu ili Filmskim susretima?
printscreen/tvprva

 

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je manje od 12 odsto vakcinisanih među građanima uzrasta od 18 do 35 godina što je, kako je ocenio, nedovoljno i pozvao je mlade da se vakcinišu kako bi im festivali i kulturne manifestacije bili ''dostupniji''.

Tiodorović je na konferenciji za medije povodom kampanje Ujedinjenih festivala Srbije za vakcinaciju mladih rekao da mladi uglavnom nemaju tešku kliničku sliku kada se zaraze virusom korona, ali da među njima ima i hroničnih bolesnika kod kojih se razbolevanje od kovida-19 završava fatalnim ishodom.

On je naveo da će vakcinisani biti u povoljnijoj situaciji u odnosu na one koji će morati da rade PCR ili antigenski test da bi posetili određenu manifestaciju.

- Da li je lepše biti sa ili bez maske na Nišvilu ili Filmskim susretima, na primer... Na dobrom smo putu, ali taj put moraju da podržavaju i mladi zbog sebe i normalnijeg, slobodnijeg života, a onda ćemo se svi zajedno osećati mnogo sigurnije - rekao je Tiodorović, preneo je Tanjug.

Naglasio je da je potrebno da se vakciniše između 60 i 70 odsto ukupnog stanovništva da bismo, kako kaže, bili bezbedni i vratili se normalnom životu.

On je kazao da je u uzrastu od 65 do 74 godina vakcinisano više od 64 odsto stanovništva, dok je među starijima od 75 godina imunizovano više od 52 odsto vakcinisanih.

Tiodorović je istakao da je epidemijska situacija značajno bolja i da je broj pregleda u kovid ambulantama u Nišu tri-četiri puta manji nego pre mesec i po.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading