UGROŽENO PARTNERSTVO SA SAD?! Drama u lažnoj državi, Haradinaj hitno pisao Kurtiju!
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Haradinaj je u otvorenom pismu Aljbinu Kurtiju detaljno opisao kako su tekli razgovori i šta je dogovoreno maja 2019. godine kada je on bio na čelu odmetničke vlade u Prištini.

„Sada smatram da su događaji koji su usledili sa Kurtijevom "vladom", politizacija i blaćenje projekta gasa, skandalozni, vrlo štetni i ugrožavaju implementaciju jednog od najvažnijih ekonomskih i geopolitičkih projekata za (lažnu) državu i partnerstvo sa SAD", napisao je Haradinaj u pismu.

On je zatražio od Kurtija da se ogradi od izjave samozvanog potpredsednika odmetničke vlade Besnika Bisljimija, koji je ovo opisao kao ruski projekat i koji je, kako kaže, u javnosti izneo mnogo štetnih neistina.

Prema njegovim rečima, tzv. kosovske vlada treba da podrži projekat razvoja gasnog sektora i da ga integriše u strateško planiranje.

On u pismu Kurtiju naglašava da je svestan da “implementacija projekata od strateškog interesa za (lažnu) državu zahteva vreme i pristup finansijama, pa očekujemo da će dodatne studije koje su u toku pomoći da se izmere ovi zahtevi”.

“ Konačno, podržavam razvoj kompaktnog programa kako je preporučeno u prethodnoj studiji izvodljivosti i nadam se da će rezultati izvodljivosti proceniti uslove tranzicije proizvodnje energije na (tzv.) Kosovu, sa uglja na gas, i potencijalno na druge izvore koji su prihvatljivi za životnu sredinu”, zaključio je Haradinaj.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading