PIKSI CILJAO POJAČANJE ZA KATAR Sve otkriveno: Brazilac bio tajni adut za Brazilce, odluka iz prošlosti ga sprečila da postane "orao"
EPA/Alessandro Di Marco

- Moj deda je Srbin, došao je iz bivše Jugoslavije. Za mene je bila čast da igram za Srbiju, igrao sam u kvalifikacijama za timove do 19 godina. Srbija je pokušala sve da igram na ovom Svetskom prvenstvu, ali FIFA me nije pustila jer sam tada izabrao reprezentaciju Brazila. I na kraju sam propustio i Olimpijske igre, ali to se dešava - objasnio je Lijanko za “Globo.com”.

Dok je nastupao za Srbiju, Lijanko je bio deo generacije igrača rođenih 1997. godine, a kojoj pripadaju Luka Jović, Nikola Milenković, a kasnije joj je priključen i Vanja Milinković-Savić.

LUDILO ARGENTINACA Jedan udara u plafon, Mesi peva go do pojasa (VIDEO)

Kasnije je sa Vanjom ali i Sašom Lukićem nastupao u Torinu, u koji je prešao iz Sao Paula, a trenutno nastupa u engleskoj Premijer ligi za pomenuti Sautempton.

- Igrajući za Srbiju bio sam u timu sa Lukom Jovićem i defanzivcem Milenkovićem. Ali ne samo igrače, imao sam zadovoljstvo da upoznam i komuniciram sa više ljudi, Petkovićem koji mi je pomogao da odem u Srbiju. Tu je trener Siniša Mihajlović, koji mi je postao kao otac. Tako da i ja imam svoje srce u Srbiji - rekao je Lijanko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading