BELIVUKOVOJ GRUPI NA TERET JOŠ DVA UBISTVA? Sledi proširenje istrage
Alo/ Ilustracija

Protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sprema se nova krivična prijava i proširenje istrage i stavljanje na teret još dva ubistva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa operativcima MUP Srbije i BIA, prikupili su dokaze za još najmanje dve likvidacije mladih Beograđana, saznaju Novosti.

Ovi detalji biće poznati za desetak dana, Iali model otmice i zločina bio je kao i kod prethodnih pet žrtava. Za sada su Belivuk, Miljković i njihova kriminalna grupa optuženi za monstruozna ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana LJepoje.

- Javnost će biti zaprepašćena kad čuje još detalja za koje će ova grupa biti osumnjičena - navodi izvor "Novosti". - Neke od žrtava bile su navodno bliske sa ubijenim Vukićevićem. Paralelno sa ovim procesom ovde, u Crnoj Gori se vodi postupak pod sumnjom da su Belivuk i Miljković učestvovali u likvidaciji Damira Hodžića, Adisa Spahića i Milana Radulovića, zvanog Mile Kapetan.

O zločinu u Atini 

I tu nije kraj svim sumnjama za koje se ova grupa tereti. Grčka policija, posredstvom Europola i Interpola, razmenjuje informacije sa policijom u Crnoj Gori, i veruje se da će vrlo brzo biti rasvetljen zločin u restoranu u Atini, januara prošle godine, kada su, pred očima žena i dece, brutalno izrešetani Igor Dedović i Stevan Stamatović. Oni su važili za istaknute članove "škaljarskog klana".

- Prema prikupljenim informacijama i porukama sa "Skaj" aplikacije, postoji sumnja da su u organizaciji ovog zločina učestvovali Belivuk i Miljković - navodi naš sagovornik. - To je, kako se sumnja, urađeno po nalogu Radoja Zvicera. Postoji određena komunikacija iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da "sve rade" on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Sa tim se i Belivuk slagao. Bili su uvereni da bez njih ovi ne bi mogli ništa da naprave, to se posebno odnosilo na rasturanje narkotika.

Dedović i Stamatović ubijeni u Atini

Ipak, Belivuk se čvrsto bio vezao za ovog Kotoranina, koga su bezbednosne službe smestile u sam vrh "kavačke ekipe", i pokušavao je da umiri Miljkovića, mada je i on bio ljut na Zvicera uglavnom zbog raspodele para, jer su obojica smatrala da zaslužuju veći deo kolača. Onda su, prema informacijama bezbednosnih službi, Belivuk i Miljković navodno dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske "škaljarcima" i Filipu Koraću.

- Tada je Miljković već otvoreno počeo da priča protiv Zvicera smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju - objašnjava naš sagovornik. - O tome se govorilo čak i na tribinama. Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni "najverniji i najbolji vojnici" i da za sve zločine uvek moraju da organizuju "svoje ljude", jer su "Crnogorci nesposobni".

- I opet se pojavio problem sa novcem, a to je i bio glavni cilj njihovog odlaska u Crnu Goru, januara ove godine, da probaju da ispeglaju stvari i izvuku više - ističe naš izvor. - Ipak, netrpeljivost prema Zviceru, od koga su dobijali naređenja, nijednog trenutka nije jenjavala. U jednoj poruci, koju šalje Belivuk iz Crne Gore, saradnicima u Ritopeku, kaže: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce."

Za sve krive Zvicera

I danas , dok su u pritvorskim ćelijama, Belivuk i Miljković za sve krive Zvicera.

Tvrde da je nesposoban i da su mu oni "napravili ime", a da ne bi bio među živima da ga nije spasila "suknja", aludirajući na Zvicerovu ženu koja je zapucala u Kijevu na napadače.

 

Komentari (0)

Loading