dragijevići
Foto: Alo/Društvene mreže

I dalje traje potraga za telom Danke Ilić, ubijene devojčice kod Banjskog polja. Osumnjičeni za teško ubistvo Danke Ilić (2), Srđan Janković i Dejan Dragijević nalaze se u pritvoru. Dejan Dragijević, koji je, po sopstvenom priznanju, devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom, premestio je njeno telo sa deponije na koju je prvobitno bilo bačeno.

Ubrzo pošto je Dejan uhapšen, policija je privela njegovog oca Radeta Dragijevića i brata Dalibora koji je na dan kada je trebao da bud esaslušan u tužilaštvu preminuo u policijskoj stanici, usled infarkta koji je imao. 

Govoreći o slučaju nestale i ubijene Danke Ilić (2) iz Bora, advokat Roskić objasnio je da srodnici ne moraju biti kažnjeni ukoliko su saučesnici u sakrivanju tela, međutim, to nije slučaj ukoliko su učestvovali u uništenju tela.

Kako je objasnio, gostujući na TV Pink,  bivši načelnik BIA i advokat Radiša Roskić, otac Dejana Dragijevića uopšte ne mora da bude kažnjen. 

Iako se već danima u javnosti spekuliše da osumnjičeni za ovaj stravični zločin kriju nešto ili nekog, pa zato ćute o lokaciji tela, Roskić smatra da postoji šansa da su zločinci bili i dobro edukovani.

- Prema odredbama iz člana 333 krivičnog zakonika Ustava 5 predviđeno je da se neće kazniti onaj ko pruži pomoć izvršiocu krivičnog dela posle učinjenog dela, ukoliko mu je direktni srodnik, dakle otac, majka ili brat i sestra. Ukoliko bi se pronalaskom tela pokazalo da je sa telom urađeno nešto gnusno, otvorilo bi se pitanje njihovog direktnog učešća u nekim drugim krivičnim delima. Ne u ubistvu, ali ulazimo u saizvršilaštvo, gde su kazne mnogo drugačije - izjavio je Roskić za "Pink".

Nadležne službe i dalje neumorno rade na pronalasku tela

Potraga za telom devojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a u proteklim danima proveravali su se svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i veštački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković radili u JKP "Vodovod" i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading