Danka Ilić
Foto: Alo/Društvene mreže

Dejan Dragijević (50), iz sela Zlot kod Bora, glavnoosumnjičeni je za ubistvo Danke Ilić (2), a njegov otac Rade (73) i sada pokojni brat Dalibor (40) sumnjiče se da su mu pomogli da sakrije telo devojčice! Proverava se da li su Srđan Janković (50) i Dejan, pored Radeta i Dalibora, imali eventualno još saučesnika u prenošenju pokojne Danke!

Danka Ilić

Alo!/Dejan Briza, ilustracija

 

Danka je nestala 26. marta u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju, a prošle nedelje Srbiju su zatekle stravične vesti - Danka je ubijena! Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su telo bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara. Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, „ne seća“ ili „ne zna“ gde je bačeno telo, ili su ukazivali na određene lokacije gde telo na kraju nije ni pronađeno.

Prema nezvaničnim informacijama, proveravaju se bazne stanice i svi korisnici mobilnih uređaja koji su se nalazili u radijusu od nekoliko kilometara od mesta gde su se nalazili osumnjičeni kobnog dana, ali i posle toga.

- Dejanov otac Rade i sada pokojni brat Dalibor sumnjiče se za pomaganje u pomeranju tela sa deponije, međutim, ispituje se da li su osumnjičeni pored njih dvojice imali još pomagača. Kako bi se isključila ta opcija u istrazi, proverava se ukrštanje komunikacija osumnjičenih sa drugim korisnicima mobilnih mreža koji su bili najbliži mestu ubistva i deponiji kobnog dana, ali i u danima kasnije. Svakako od prvog dana se proverava svaka komunikacija koju su osumnjičeni ostvarili između sebe, ali i sa drugim meštanima, rođacima i poznanicima - navodi izvor blizak istrazi.

Danka Ilić

Alo!/Masanori Jošida

 

Sin mu ubio Danku, on brine za baštu!

Reporteri Alo! obišli su juče selo Luka iz kojeg je Srđan Janković, koji je osumnjičen da je službenim kolima sa kolegom Dejanom najpre udario kolima pa potom usmrtio devojčicu. Srđan živi u velikoj dvospratnoj kući samo sa ocem Dušanom. Naša ekipa naišla je na praznu kuću i zaključanu kapiju. Srđanovog oca sreli smo na ulici kako ide sa njive gurajući kolica.

- Ne pitajte me ništa. Nema ništa novo. Nemam šta da vam kažem - rekao nam je on ogorčeno i žurno otišao ka svojoj kući.

Njegove komšije u malom borskom selu kažu da Dušan odbija da priča o sinu od kako je uhapšen.

- Svima je neprijatno da ga pitamo dok on sam ne kaže. Jedino što nam je na početku pričao je da treba da osude Srđana ako je počinio to zlo, a da on sam ne veruje da je njegov sin sposoban za tako nešto - govori za Alo! jedan meštanin.

Kako on kaže, starca je najviše brinula njiva koju su mu raskopali policajci i uništili zasade.

- Prvih dana pretrage za telom malecke policajci su na njegovoj njivi videli svežu iskopinu i posumnjali da je tu zakopana. Odmah su to raskopali, pa i veću površinu nego što treba, da bi otklonili sve sumnje, ali malene nije bilo tu. Deda od tada samo kuka za uništenom salatom koju je tu sadio, kao da nije bitno da se sve prevrne za malim detetom - naglašava naš sagovornik

- Pa šta će, živi sam sada i snalazi se. Malo sedi kod radnje i pije pivo, pa ode na pojatu motorom i onda na njivu. Jedna mu je na kraju sela, a druga na 100 metara od kuće. Vidimo da se zanima tim poslovima da ne misli na sina. Svi čekamo da vidimo šta će policija novo da objavi o celom slučaju i da se malecka konačno pronađe - navodi jedan Srđanov komšija.

Inače, potraga za telom male Danke još traje, a zbog nelogičnosti u iskazima osumnjičenih gde se nalazi telo Danke mnogim stručnjacima ukazuje na to da je reč o tipičnom namernom odugovlačenju.

Dragan Pantić

 

 

- Ono što je ubicama najverovatnije bilo u glavi nakon zločina jeste da se što pre reše tela. Davanjem novih i lažnih lokacija o mestu gde su ostavili telo dovodi do toga da se istraga odugovlači, a vreme koje prolazi znatno utiče na to u kakvom stanju će biti pronađeno telo devojčice. Telo s vremenom propada, a ukoliko uključimo u to i mesto na kome se nalazi, sve to može da oteža samu procenu o tome kako je nastupila smrt. Možda su posmrtne ostatke bacili, zakopali ih ili uradili još nešto monstruoznije. Uhapšeni neće da kažu gde je telo jer se vode tezom nema tela, nema dela - kazao je za Alo! bezbednosni analitičar Dragan Pantić.

Do zaključenja ovog broja tragalo se za telom nesrećne devojčice.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading