lisice
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Pored Srbina, uhapšeni su i šestorica Španaca, dva Holanđanina i jedan muškarac iz Severne Irske, pišu lokalni mediji.

Kako dalje navode, irska policija je sprečila isporuku droge od strane međunarodne bande, a uhapšeni su muškarci starosti od 20 do 50 godina.

- Policija je u kamionu pronašla čamac na naduvavanje, a potom su u blizini u jednom kampu nedaleko od Dablina, uhapsili desetoricu muškaraca, nakon što su zbog lošeg vremena prekinuli iskrcavanje pošiljke kokaina sa broda - prenose irski mediji.

S obzirom na to da je Južna Amerika uglavnom početna tačka narko grupa odakle drogu brodovima šalju, da bi je zatim kamionima razdelili, tako se i među lokalnim stanovništvom irskog sela pojavila sumnja da je u sredu kasno uveče dovezen kamion u koji je trebala biti iskrcana upravo pošiljka kokaina sa broda.

- Droga nije pronađena, jer osumnjičena desetorka nije stigla da je iskrca sa broda, a meštani su ih u međuvremenu prijavili policiji, tako da nije poznato koja količina kokaina je prošvercovana u Irsku - navode mediji.

Ovo hapšenje nije usamljen slučaj u Irskoj, koja je postala jedna od bitnih karika u švercu kokaina, odnosno mesto u koje iz Južne Amerike pristiže kokain.

- Irska policija imala je pune ruke posla i kada su prošlog septembra zaplenili više od 2,2 tone kokaina, takođe na jugozapadnoj obali Irske, i to u vrednosti od oko 157 miliona evra. Ovo je bila najveća zaplena droge u Irskoj ikada - podsetili su mediji, preneo je Kurir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading