dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ppart

 

Krisitina K. je pomoćnik javnog izvršitelja sa kancelarijom na Novom Beogradu, kojoj je faktički povereno da vodi sektor komunalnih predmeta i vrši nadzor nad ostalim zaposlenima u radu na tim predmetima, te je u tom svojstvu samo njoj bila poverena šifra za pristup e-banking aplikaciji otvorenoj za ovu javnoizršiteljsku kancelariju kod jedne banke, u kojoj je, navodno za poverioca "JKP Infostan", kreirala tri računa koji su otvoreni na njeno ime.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Kristina K. je u periodu od 2. februara do 3. novembra 2023. godine iskoristila svoje ovlašćenje da vrši prenos novčanih sredstava sa namenskog računa javnoizvršiteljske kancelarije, na koji uplate vrše izvršni dužnici uplaćujući svoja dugovanja, sa kog računa se potom uplate vrše na račune izvršnih poverilaca, te je prisvajala povereni novac.

Tako je sa tog računa vršila uplate na svoje lične račune, umesto uplata izvršnim poveriocima, kao i umesto da izvršnim dužnicima, koji su preplatili svoj izvršni dug, preplaćeni dug vrati.

Isto je, kako se sumnja, radila i sa troškovima izvršnog postupka koji treba da idu na tekući račun javnog izvršitelja kao njegova zarada u vidu nagrade i troškova njegovog rada.

Na taj način je u periodu od 2. februara do 3. novembra 2023. godine na svoje ime prenela iznos od ukupno 1.841.141,93 dinara.

Ona se sumnjiči da je od februara do novembra prošle godine, radeći u kancelariji jednog javnog izvršitelja u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, neosnovano izvršila prenos novca uz korišćenje kartice za pristup namenskom računu, koja joj je poverena u radu, na račune koji su u njenom vlasništvu.

Na taj način ona je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila 1.841.141 dinar.

Kako je navedeno u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, ona je na saslušanju priznala izvršenje dela za koje se tereti.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading