policija
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Vaspitača iz vrtića na Novom Beogradu u kojem je pre dva dana preminuo dečak od godinu dana, ispričala je na saslušanju u policiji da je tragičnog dana mališan sa svojim vršnjacima legao da spava, te i da je iznenada krenuo da povraća nakon što ga je probudila.

Vaspitačica je navela da je dečak zajedno sa svojim vršnjacima iz grupice u utorak oko 11 sati imao užinu, nakon čega su legli da spavaju.

- Dečak je zaspao, a posle nekog vremena vaspitačica je krenula da budi svu decu. Među njima bio je i on. Rekla je da je probudila dečaka, da se pomerio i odjednom krenuo da povraća. Ispričala je da su ona i koleginica odmah pozvale Hitnu pomoć, a za vreme dok ona nije stigla pokušale su da pomognu detetu - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema informacijama, ekipa Hitne pomoći je po dolasku na lice mesta, oko 15.45 sati, bezuspešno pokušala reanimaciju mališana.

- Na telu mališana nisu uočeni tragovi nasilne smrti. Mališan je uredno primio sve vakcine - kaže sagovornik i dodaje da je Više javno tužilaštvo naložilo obdukciju i toksikologiju deteta kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Na rezultate toksikologije može se čekati i mesecima.

Takođe, nadležni prikupljaju sva potrebna obaveštenja i obavljaju se razgovori koji će otkriti detalje ove nezapamćene tragedije.

Podsetimo, ljudi koji žive nedaleko od mesta gde se nalazi vrtić, ispričali su da su se kobnog dana čuli sirene.

- Čuli smo policijske sirene, a onda su vrlo brzo stigle i ekipe Hitne pomoći. Nismo imali predstavu šta se događa. Znamo da je tu vrtić, ali da bi se takva tragedija mogla desiti, nismo ni slutili. Ovo je strašno - kaže jedna od stanarki okolnih zgrada koja u to vreme redovno šeta psa.

- Nismo čuli ništa, bilo je tiho, tek smo kasnije pričali sa komšijama. Jasno nam je bilo da nešto nije kako treba kad smo videli toliko policije i lekara - dodaje drugi naš sagovornik.

Podsećamo, dečak je spavao, probudio se i počeo da povraća. Nakon toga je preminuo.

Zaštitnik građana je juče na osnovu medijskih informacija da je u utorak jedno dete preminulo u vrtiću na Novom Beogradu, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole rada predškolske ustanove u koju je dete bilo upisano, prenosi Blic.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Stravičan prizor u centru Beograda: Sudar automobila kod Skupštine #dosije192 #beograd #fypシ #sudar #nesreca ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading