UHAPŠENA INSPEKTORKA SASLUŠANA U TUŽILAŠTVU Detaljno iznela odbranu, "muljala" sa PDV-om
Foto: Shutterstock

Osumnjičenoj se naredbom o proširenju istage na teret stavlja da je tokom februara i marta 2022. godine kao zaposlena u Ministarstvu finansija – Poreskoj upravi Filijala Zemun, iskoristila službeni položaj i ovlašćenja, sačinjavajući zapisnik o kontroli privrednog društva “FORNAX GROUP“ DOO iz Beograda u koji je unela lažne podatke u vezi kontrole, obračunavanja i plaćanja poreza na dodatu vrednost za ovo privredno društvo.Na taj način je omogućila da se ovom privrednom društvu odobri i isplati nezakonit povraćaj PDV-a od u iznosu od 11.665.312 dinara, čime je pribavljena korist navedenom privrednom društvu, a u istom iznosu oštećen budžet Republike Srbije.

Osumnjičena je na saslušanju detaljno iznela svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.

Danijeli D. krivično delo na tertet se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Podsećamo, da je pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 21. avgusta ove godine pokrenuta je istraga protiv Aleksandra O, Miloja T, Marijane O, Jovane B, Jasmine S, Aleksandra R. i Draženka N. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela: Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, Poreska utaja i Pranje novca, kojima su oštetili budžet Republike Srbije za oko 350 miliona dinara.

Ova istraga je proširena 11. septembra godine naredbom o proširenju istrage protiv poreskih inspektora Ljiljane Š., Dejana S., Zorana N., Aleksandre B. i Tatjane V. zbog sumnje da su izvršili krivična dela Zloupotreba službenog položaja.

BONUS VIDEO

 

@dosije.192 Stravičan prizor u centru Beograda: Sudar automobila kod Skupštine #dosije192 #beograd #fypシ #sudar #nesreca ♬ original sound - Dosije 192

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading