suđenje dušku tankosiću
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Jutarnji list

Tužilaštvo tereti Duška Tanaskovića, koji je iz Kragujevca, i Pilčevića da su likvidirali Šakovića juna prošle godine ispred zidina Starog grada u Budvi.

Luka Pilčević je još u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a od Hrvatske je traženo izručenje Tanaskovića. Međutim, do izručenja Tanaskovića neće doći jer se Tanaskoviću u Zadru sudi zbog ubistva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog.

- Odlukom nadležnog pravosudnog organa Republike Hrvatske odloženo je izručenje okrivljenog Duška Tanaskovića do završetka krivičnog postupka u Republici Hrvatskoj, koji se vodi protiv lica Duška Tanaskovića - odgovorili su portalu RTCG iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

UBICA SA PAGA PONOVO SASLUŠAN  Crnogorski istražitelji razgovarali u ćeliji sa  osumnjičenim za ubistvo Milića-Minje Šakovića u Budvi

Foto: Printscreen

 

 

Hrvatskoj je prošle godine predat zahtev crnogorskog Ministarstva pravde za izručenje Duška Tanaskovića, okrivljenog za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića. Zvanična molba hrvatskim vlastima upućena je 31. avgusta 2022.godine.

Inače, Veće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je prošle godine optužnicu protiv Tanaskovića, koji se tereti da je na Pagu, ispred noćnog kluba na plaži ubio državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića.

Ubistvo se, prema izveštajima hrvatskih medija, dovodi u vezu sa sukobom kavačkog i škaljarskog klana iz Crne Gore. Likvidacija se dogodila 25. avgusta 2022. godine. Ubijeni Vlaović, kako se navodi, bio je visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", a u vreme likvidacije na Pagu je bio sa svojom devojkom, srpskom misicom Draganom Banić.

Ubijeni Šaković koji je likvidiran dva meseca ranije u Budvi, bio je pripadnik iste kriminalne grupe.

I pred sudom u Hrvatskoj, Tanasković se branio ćutanjem na optužbe da je ubio Vlaovića.

Nedavno su, međutim, hrvatski mediji objavili da je policija iz te države postavila prislušne uređaje u njegovu ćeliju i tako došla do novih informacija o toj likvidaciji, zbog čega je tužilaštvo u Zadru zatražilo izmenu optužnice i strožiju kaznu.

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading