Obraćanje glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića
Foto: Tanjug/TANJUG PRINTSCREEN

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas podiže optužnicu protiv oca dečaka (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te ustanove.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović tim povodom obratio javnosti.

- Želim da zahvalim svima koji su bili uključeni u istragu. Ovaj slučaj je veoma specifičan.

Otac se, podsetimo, sumnjiči da je izvršio krivična dela teško delo protiv opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

- Danas imamo optužnicu na 267 strana. Proveli smo istragu koju su vodili dva javna tužioca i pripadnici MUP - rekao je Stefanović.

On je saopštio da je podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića.

- Okrivljeni Vladimir Kecmanović je optužen je zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana obučavao svog sina da rukuje oružjem i municijum te da gađa u mete silueta ljude, kako da stoji i kako da daiše prilikom upotrebe oružja.

U istrazi je utvrđeno da okrivljeni nije držao oružje na bezbednom mestu.

Takođe, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakonu o oružnju i municiji i suprotno Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

On je dodao i da je optužena majka dečaka. 

- Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je glavni tužilac.

Zbog davanja lažnog iskaza optužen je i predsednik streljačkog kliba Partizan.

Podsetimo, dete je očevo oružje i municiju 3. maja ponelo sa sobom u školu i počinio jeziv masakr.

Dečak ubica, s obzirom na to da u vreme masovnog ubistva nije imao 14 godina, nije krivično odgovoran i smešten je u psihijatrijsku ustanovu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading