petronijev prenosi pismo radojičića
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je, kako je navedeno, zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Po saznanjima tužilaštva, ne znam precizno po kom osnovu, predložen je pritvor i nas sada čeka saslušanje kod sudije za prethodni postupak i odluka u tom pravcu, naveo je njegov branilac.

Pretres je izvršen u toku ranih jutarnjih sati, trajao je duže, rekao je Petronijević. On je još kazao da ništa u stanu nije pronađeno što je bilo od značaja. Sem što je od Milana Radoičića privremeno oduzeto oružje za koje je imao dozvolu o čemu je izdata potvrda, kazao je.

Petronijević je rekao da sve što se dešava shvata kao „stvar pritiska“. „Nemamo nijedan jedini dokaz za sada sem novinskih snimaka za sve ono što mu se stavlja na teret“, rekao je.

Petronijević kaže da je Radoičić objasnio svoje motive, „potvrdio činjenično stanje i negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret“.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji AP Кosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP КIM, navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Upitan o tome, njegov advokat kaže da je sve to sastavni deo njegove izjave.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading