Milan Radoičić
Foto: Printscreen/Youtube

"Danas je u Kosovskoj Mitrovici, na osnovu naredbe Aljbina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od dece Milana Radoičića sa ciljem da se i oni proteraju i isele sa Kosova i Metohije, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im ovde nema mesta. Tamo gde su ovi čestiti dečaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove, sada Kurtijevi specijalci sa dugim cevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom", navodi se u saopštenju.

Srpska lista ocenjuje da je reč o klasičano etnički motivisanom progonu maloletnika samo zato što su deca Srbina koji ne pristaje na "Kurtijev zulum", a to je, kako dodaju, ujedno nastavak iseljavanja Srba sa Kosova i Metohije pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika.

Poručuju da je ugnjetavanje maloletne dece na tlu Evrope u 21. veku najbolji dokaz antisrpske politike privremenog režima u Prištini koji čini sve da Srbi nestanu sa svojih vekovnih ognjišta, da svako ko "ima kičmu" i ko "ne saginje glavu" pred Kurtijem bude proteran sa ovih prostora. U toj nameri, dodaju, nisu pošteđena čak ni deca. 

"U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda pitamo se da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske dece postala normalna stvar i evropska vrednost 21. veka? Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i proterivanje sa ovih prostora? Da li su međunarodni predstavnici svesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u proterivanju Srba", navodi se u saopštenju, prenosi Kosovo online.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading