Kuća Uroša Blažića
Foto: Alo/Alo

Kuća u kojoj je živeo masovni ubica Uroš Blažić (21) na brdu Varovnice kod mesta Šepšin izgorela je u utorak u dva sata posle ponoći. Kako saznajemo, nepoznate osobe podmetnule su požar, i to na 40 dana od smrti Petra M. (26), devete žrtve masakra u Duboni i Malom Orašju!

Kuća Uroša Blažića

Alo

 

Izvor našeg lista navodi da su vatru primetile komšije, koje su odmah obavestile nadležne. Brzom intervencijom vatrogasaca vatra je ugašena, a načinjena je velika materijalna šteta. Blažić je u toj kući pre masakra živeo sam, nakon što se odselio iz doma svoje majke.

- Sumnja se da je požar podmetnut iz revolta prema Blažiću zbog nezapamćenog masakra koji je počinio u Duboni i Malom Orašju. Zanimljivo je to što je vatra buknula na 40 dana od smrti poslednje žrtve zločina. Ta vikendica nije pod nadzorom policije i zbog toga je bila laka meta. Vatra je progutala ceo krov, sve prozore i vrata, ostali su samo zidovi - navodi naš izvor. 

Kuća Uroša Blažića

Alo

 

 

U pritvoru i otac i ujak zbog arsenala oružja

Radiša B. (54), otac osumnjičenog za masakr, inače bivši pripadnik Vojske Srbije, takođe se nalazi u pritvoru od 10. maja nakon što je u njegovoj kući pronađen arsenal oružja i municija.

Pritvor je određen i Goranu G. (49) iz Kragujevca, Blažićevom ujaku, koji je u prostorijama svog domaćinstva držao veću količinu naoružanja i kod koga se ubica skrivao posle masakra.

 

Vikendicu je, podsetimo, Blažiću pre dve godine kupio otac. Upravo u njoj je posle nezapamćenog zločina pronađen i arsenal oružja.

OSVETA Monstrumu spalili kuću!

Foto: MUP Srbije

 

Inače, interesantno je da su pre dva meseca bili polupani prozori na toj kući. Ona je tada zapečaćena, a od masakra je nekoliko puta pretresena.

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja uveče hicima iz „kalašnjikova“ ubio devetoro mladih ljudi, a ranio njih 13. Žrtve iz sela Dubona i Malo Orašje on nije poznavao, a kako je sam priznao, pucao je „da zastraši meštane, jer su loše i s omalovažavanjem pričali o njemu i njegovoj porodici“. On na saslušanju nije pokazao kajanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading