SKANDALOZNE SUMNJE: Deo opreme koja je trebalo da bude korišćena za likvidaciju „škaljaraca“ pripadala Službi zaštite i spasavanja Podgorice?
Foto: Alo.rs

Naime, Dragojević je zaposlen u toj službi, a prilikom pretresa kod njega su ponađeni dronovi, ali i alat za sečenje vozila, a i jedno i drugo spadaju u opremu koju koristi pomenuta gradska služba.

Dragojević, koji je službenik podgoričke javne administracije, uhapšen je sa još dve osobe pod sumnjom da je dio višečlane mafijaške organizacije kojom je rukovodio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

U već potvrđenoj optužnici navodi se da je dio Zvicerove ekipe obučavan kako da dronovima prenese eksplozivne naprave i fizički likvidira pripadnike škaljarskog klana.

Portparol i tužilac SDT-a Vukas Radonjić saopštio je tada da su, osim Dragojevića, kao dio iste grupe uhapšeni i Boris Pejović i Borko Bešović. Krivična prijava podneta je i protiv Zvicerovog rođaka Radoja Živkovića zvanog Žuti.

Pretresom štek-garaža i stanova, policajci pronašli veliku količinu municije, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, rukavice, motocikle, teretno i dva putnička vozila, mikrofon radio-veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške, opremu za sečenje vozila”…

Dragojeviću, Pejoviću i Bešoviću lisice na ruke stavili su pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO), u akciji realizovanoj nakon analize Skaj komunikacije, pretresa štek-stanova i garaža kavčana u Podgorici.

Vukotić je ubijen 8. septembra 2022. u Istanbulu, dok je Jovanović nestao početkom novembra 2020.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading