kecamanović
Foto: Printscreen/Printscreen

Podsetimo, tada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje da bi usledilo masovno privođenje svih za koje se sumnjalo da su bili u vezi sa zloglasnim "Zemunskim klanom". Među njima su bili i mnogi državni službenici, policajci, tužioci, sudije, ali i lekari.

ISTAGA OTKRILA STRAVIČNE FOTOGRAFIJE U MOBILNOM TELEFONU K. K. Osumnjičen za ubistvo devetoro drugara i čuvara, i ranjavaje 6 đaka i nastavnice istorije

''Tada se iza rešetaka našlo gotovo 500 zdravstvenih radnika koji su tokom istrage povezivani s vođama organizovanog kriminala. U toj mreži se zakoprcao i Kecmanović'', otkriva sagovornik upućen u slučaj od pre 20 godina, piše Republika.

OTAC K. K. HAPŠEN U AKCIJI ''SABLJA'' Ovaj trag je 2003. policijske istražitelje doveo do uglednog beogradskog doktora

Printscreen

 

Šta je to što je policijske istražitelje dovelo do uglednog doktora bilo je plod mnogobrojnih spekulacija, ali pisanog traga nema jer su podaci iz istrage u međuvremenu nestali. Međutim, kako se nezvanično saznaje, Kecmanović je ispitivan zbog kontakata sa "zemuncima", a neki od tih kontakata su, navodno, evidentirani čak i neposredno pre ubistva Đinđića 12. marta.

''To je probudilo pažnju kod operativaca koji su češljali telefone Dušana Spasojevića Šiptara, Mileta Lukovića Kuma i njihovih bliskih saradnika. Gotovo svima koji su se našli u njihovim imenicima stavljene su lisice da ne bi pobegli i da bi istraga natenane mogla da sklapa kockice mozaika zločina. Nije isključeno da mu je imponovalo društvo mafije ili da je preko drugih osoba dolazio u kontakt s njima, što bi mogao da bude povod za privođenje'', kaže izvor lista.

Dr Kecmanović je na sebe skrenuo pažnju i zbog ljubavi prema oružju, koje je, doduše, imao u legalnom posedu. Međutim, ovaj radiolog nema dosije niti je evidentirana ikakva prijava protiv njega, što znači da nije bilo čvrstih dokaza da je imao veze s organizovanim kriminalom.

Psihijatar obožavalac Đinđićevih ubica

Javnost je nedavno bila šokirana kada je Srpski telegraf otkrio da dr Goran Tojaga, načelnik psihijatrije u leskovačkoj bolnici, na društvenim mrežama pozira s oružjem, ali i s beretkom na kojoj je značka zloglasne Jedinice za specijalne operacije.

Ona je veštačila i u predmetu ubistva Filipa Lepojevića, navijača FK Rad, 5. septembra 2020. Za ovaj zločin su optužena braća Uroš, Petar i Radovan Rakočević, za koje se sumnja da su bliski Belivuku. Tokom suđenja ona je rekla da na čauri metka nema DNK optužene braće, već samo ubijenog. Pravdala se da je jednim brisom uzet trag sa svih pet metaka i da je neupotrebljiv. Slično se desilo i tokom uviđaja ubistva Vladimira Miloševića 2017, kada je pala optužnica protiv Belivuka i Marka Miljkovića.

Ogroman novac za uslugu

Boža Spasić, nekadašnji operativac DB, kaže da se devedesetih godina mafija često povezivala s lekarima.

''Naročito su bili traženi doktori određenih specijalizacija, koji su odmah mogli da reaguju u slučaju obračuna na ulicama, koje je tada postajalo sve češće, a da bi se izbegli pozivi Hitne pomoći, koja je bila obavezna da podatke o ranjenima dostavi policiji. Gotovo da je bilo pravilo da svaki ogranak mafije ima svoje lekare, koji u kriznim situacijama leče, operišu, oporavljaju povređene, a zauzvrat dobijaju ogromne količine novca. Od 2000. naovamo, to je tek postao trend i upravo tada smo imali na delu to da su se pojedini lekari naglo bogatili'', pojašnjava Spasić.

Podsetimo K. K. je u školi "Vladislav Ribnikar" ubio iz pištolja devetoro drugova i čuvara škole Dragana Vlahovića, a petoro ranio. Osim dece među povređenima je i nastavnica istorije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Stojan

25.05.2023 08:01

Opa, bato! Vidi ti sad i ovo.Pa jel ' to taj sto ga komsiluk i saradnici hvale- kao dobar? Jos cemo svasta uskoro sa znati o njemu.Jagnje u vucjoj kozi !