OGLASIO SE PREDSEDNIK STRELJANE ''PARTIZAN'': ''Otac je dolazio sa sinom i vežbao gađanje'' - evo šta je rekao o dečaku-ubici
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Kako je Ivanović objasnio, otac je dolazio u streljanu i vežbao gađanje i čak je dovodio i sina, ali da dete nikada nije pucalo.

POKRENUTA ISTRAGA PROTIV MAJKE DEČAKA-UBICE Proverava se da li je dete zlostavljano i da li je porodica u registru Centra za socijalni rad   

''Otac je s vremena na vreme dolazio kod nas. Dovodio je i sina, ali dečak nikada nije ulazio u strelište, a kamoli pucao. On je sedeo u bašti kafića ispred. Čekao ga je ispred i  nije ulazio. Možda je pokušao da uđe, ali tvrdim da bi ga instruktor u tom slučaju odmah udaljio'', kaže Ivanović za Informer.

Sagovornik dalje objašnjava da od kada se odigrao nezapamćeni zločin na Vračaru u medijima su iznete pogrešene informacije i tvrdnje koje jednostavno kako kaže nisu na mestu.

''Tvrdim. Ponavljam tvrdim... Dečak gađao sigurno nije. Mi kao klub sarađujemo sa policijom i sve što su nakon zločina od informacija, ili dokumentacije, tražili od nas mi smo predali. Snimci sigurnosnih kamera iz strelišta su predati, kao i dnevnici gađanja, popis municije i sve drugo što su tražili'', objašnjava predsednik streljačkog kluba i dodaje:

''Snimci kamera se čuvaju minimum četiri meseca, a vrlo verovatno i do godinu dana. Strelište je pod video nadzorom 24 sata svakoga dana, a svako ko uđe u njega mora da se identifikuje ličnom kartom instruktoru koji te podatke upisuje u dnevnik gađanja. Inače dnevnik gađaja redovno kontroliše policija i ne samo dnevnike već i sve drugo vezano za rad strelišta''.

Tužilaštvo istražuje streljanu

Inače u Tužilaštvu je potvrđeno da je formiran poseban predmet u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba "Partizan" i da naloženo  policiji da prikupi potrebna obaveštenja.

Kako saznaje beogradski medij, utvrđuje se da li su nekim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, da li je dozvoljen ili zabranjen pristup maloletnim licima i deci i drugo.

Zatraženo je i da se utvrdi da li je Vladimir K. jedan od korisnika Streljačkog kluba "Partizan", da li su on i njegov sin Kosta obučeni za rukovanje vatrenim oružjem i da li je Vladimir donosio svoje vatreno oružje za gađanje i koje, kao i da li je to oružje koristio i njegov sin u streljani.

Potrebno je da se utvrdi i koliko su puta Vladmir K. i njegov sin koristili usluge streljane, da li je pomenuti dečak dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, te da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane rekreativno ili u vidu sporta.

Pored ostalog zatraženo je i da se utvrdi za koju vrstu, marku, model, kalibar i fabrički broj vatrenog oružja je Vladimiru K. dato odobrenje nadležnog organa.

Proverava se i koja je zdravstvena ustanova izdala Vladimiru K. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za nabavljanje i držanje oružja, da li postoji obaveza za obnavljanjem tog odobrenja, kao i na koji je način nadležni organ cenio ispunjenost svih uslova predviđenih Zakonom o oružju i municiji kada je doneo odobrenje za nabavljanje i držanje vatrenog oružja.

Inače u Višem tužilaštvu se već vodi postupak protiv Vladimira K. jer nije na odgovarajući način obezbedio čuvanje oružja, koje je njegov sin Kosta K. koristio u masovnom ubistvu na Vračaru. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading