POSLE UŽASNOG NAPADA PITBULOVA U BORU Vlasnici ne smeju da napuštaju prebivalište, psi na proceni u Zoohigijeni
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Kako saznajemo, oni su priznali delo koje im se stavlja na teret - izazivanje opšte opasnosti. Proces je nastavljen oduzimanjem njihovih pasa, koji su predati nadležnoj službi Javnog komunalnog preduzeća "3. oktobar".

OGLASILA SE POLICIJA POVODOM POŽARA U USTANIČKOJ Vatra ugašena, još se ne zna da li ima povređenih!

- Psi, Bruna i Eli, narednih mesec dana biće na proceni nadležnih veterinarskih službi Zoohigijene - saznajemo u Osnovnoj javnom tužilaštvu.

Novakovićeva, inače aktivistkinja Udruženja za zaštitu životinja "Borske šape", posle ukazane lekarske pomoći i ušivanja dve veće rane na glavi, puštena je na kućno lečenje.

''Sad sam malo bolje, ali još sam u šoku da se sve ovo desilo u naselju u kojem ima puno dece. U međuvremenu sam saznala da jedan od pasa nema čip, što znači da nije vakcinisan, a drugi je čipovan na vlasnicu K. D. Predala sam svu lekarsku dokumentaciju koja je od mene tražena i sad očekujem poziv za saslušanje'', kaže Tamara.

Psi se zasada nalaze u gradskom azilu, a od stručne procene zavisi i njihova dalja sudbina. Zakon i inače definiše način na koji se čuvaju psi, a posebno oni koji spadaju u opasne.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading