DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOD PROKUPLJA Unuk sekirom isekao jelke pa ubio dedu s više udaraca u glavu
Foto: Dejan Briza

Unuk je nasrnuo na dedu u sredu oko 22 časa i tom prilikom mu naneo višestruke povrede, na glavi i na gornjem delu tela. Od zadobijenih povreda starac je odmah preminuo.

NIJE DOKAZANO Lazić oslobođen optužbe za pokušaj ubistva u Belom Polju

Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera policijskog zadržavanja do 48 sati, zbog krivičnog dela teško ubistvo i ugrožavanje sigurnosti. Kako se sumnja S. D. je napao i svog tridesetčetvorogodišnjeg komšiju kojem je pretio da će ga ubiti, jer je naišao u momentu kada je nasrnuo na svog dedu.

Divljao na ulici

S. D. je ušao u sobu u kojoj je bio deda, ali je prethodno sekirom polomio i isekao jelke u dvorištu, kao i plastičnu stolicu koja je stajala kraj bunara.

Prema rečima svedoka, on je najpre mlatarao sekirom i na samom putu i zaustavljao vozila koja su prolazila. Zatim je ušao u kuću i tupim delom sekire starcu zadao više udaraca, najviše u glavu.

''Bilo je strašno, deda je do pola bio go, sav isečen sekirom, a glava je smrskana'', ispričale su komšije.

Kako su pojasnili iz kuće se čula buka i vriska, te je komšija krenuo ka kući da vidi šta se događa. Kada je prišao, S. D. je već izlazio i tada je osumnjičeni rekao komšiji da je dedu zatekao mrtvog, a onda počeo da viče.

Deda Mija je sam živeo sa svojim unukom S. D. koji nije imao porodicu, ali je imao problema sa alkoholom i drogama, dok se otac S. D. 2009. godine ubio, baš u ovoj kući.

Kako se navodi, sin deda Mije, tada je popio smrtonosnu dozu esencije i od tada njih dvojica žive sami. Majka osumnjičenog se preudala i živi u inostranstvu i šalje mu novac. S. D. ništa nije radio, a i deda mu je davao penziju.

''Deda Mija je mršav starac, nema četrdeset kila, S. D. je krupan. Mogao je da radi sa njim šta god je hteo. Dosta je nesreće u toj kući, a znamo da je i ranije umeo da bude nasilan, baš kada bi mu nedostajala droga'', ispričali su meštani sela.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading