NIJE DOKAZANO Lazić oslobođen optužbe za pokušaj ubistva u Belom Polju
EPA/BORIS PEJOVIC

Prema Laziću je ukinut pritvor a troškovi postupka padaju na teret budžeta Crne Gore ,stim što će o troškovima za branioce okrivljenog ,sud odluciti posebnim rešenjem.

Lazić se teretio da je 13.avgusta 2018. godine oko 23 sati u blizini porodične kuće sada pokojnog Elvisa Ćatovića u bjelopoljjskom naselju Potkrajci, sa umišljajem pokušao da ubije  Ćatovića.

-Na način što je iz pištolja nepoznate marke i kalibra ispalio više metaka u pravcu Ćatovića od kojih ga je jedan projektil pogodio u predelu nadlaktice leve ruke nanevši mu laku povredu, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu - navodi se u optužnici.

 Optužen je bio i Ćatović.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine oko 23 časa u blizini svoje kuće u naselju Potkrajci, u uračunljivom stanju sposoban da shvati značaj dela i upravlja postupcima, lišio života Željka Pavkova iz Srbobrana i pokušao da liši života Ljubomira Lazića.

Navodi se da je iz pištolja „vzor“ kalibra 7,65 milimetara koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mestu, ispalio više metaka u pravcu oštećenih. Jedan projektil Pavkou je povredio pluća i krvne sudove, zbog čega je nastupila smrt, dok je drugi projektil Lazića pogodio u grudi i naneo mu tešku povredu.

Kako je sumnjala crnogorska policija Željko Pavkov iz Srbobrana i Ljubomir Lazić iz Zemuna ilegalno su ušli u zemlju sa jednim ciljem a to je da likvidiraju Elvisa Ćatovića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading