CURE INFORMACIJE IZ NEMAČKE POLICIJE Srbin žrtve pronalazio u supermarketu, a ubijao ih samo na ovaj dan!
Foto: Printscreen/Nemačka policija

Osumnjičeni je otac dvoje dece iz Srbije, a sumnjiči se za ubistva u Švebiš Halu.

- Istražitelji terete muškarca za ubistvo žena (77) i (89) u njihovim stanovima. Osim toga, proverava se da li je muškarac odgovoran i za pljačku i ubistvo žene (83) pre oko dve nedelje. Takođe, provera se i da li je uhapšeni u oktobru 2020. godine u okolini ubio još jednu penzionerku (94) 2020. godine - piše Stern.de.

On se sumnjiči da je prošle nedelje ubio 89-godišnjaka u Mihelbahu an der Bilcu i 77-godišnjaka u Švebiš Halu, 12 kilometara dalje, prošlog decembra.

Osumnjičeni je u Nemačkoj došao početka decembra. Tela žena pronađena su u njihovoj kući. Oružje za ubistva nabavio je u blizini mesta zločina u Mihelbahu. O čemu se radi nije prvobitno otkriveno, ali do sada nije rasvetljena ni smrt 94-godišnjaka čije je telo pronađeno u Švebiš Halu u oktobru 2020. godine, u neposrednoj blizini stana mrtve 77-godišnjakinje. I ovde policija pretpostavlja ubistvo.

U slučaju smrti u Švebiš Hallu, kancelarija javnog tužioca pretpostavlja da je reč o ubistvu iz pohlepe. Tamo se navodi da je osumnjičeni ukrao trocifrenu sumu novca. U slučaju ubijenih u Mihelbahu, istražitelji su govorili o ubistvu iz nehata. Brojni delovi slagalice doveli su do identifikacije počinioca“, rekao je šef policije Rajner Miler.

CURE INFORMACIJE IZ NEMAČKE POLICIJE Srbin žrtve pronalazio u supermarketu, a ubijao ih samo na ovaj dan!

EPA

 

Pronađeni su i DNK tragovi, a osim toga, uspehu potrage doprinela je i fantomska slika, odnosno foto-robot navodnog počinioca, koja je nastao nakon pljačke u Ilšofenu, nakon što je osumnjičeni sredinom januara pretio žrtvi pištoljem.

Ovaj 31-godišnjak još nije dao nikakve informacije o optužbama, rekao je viši javni tužilac Harald Lustig. Prema sopstvenim izjavama, optuženi je početkom decembra otputovao u Nemačku sa suprugom i dvoje dece. On nema adresu registracije u Nemačkoj.

Kako prenosi Bild, osumnjičeni je uhapšen tokom policijske akcije 31. januara oko 16 časova. Mesto hapšenja bilo je samo 150 metara od prva dva mesta zločina u Švebiš halu. Kako prenosi Štutgarter cajtung, u utorak je pretresen stambeni blok u okrugu Švebiš Hol u Tulauerhoeu. Tu su i dva od tri mesta zločina. Zbog toga je desetak državnih službenika zaštitilo zgradu od prolaznika i, između ostalog, obezbedilo tragove u kontejneru za smeće.

Štutgarter cajtung citira i svedoke koji su rekli da su videli čoveka sa lisicama. Kasnije su iz kuće izvedeni i žena i dete. Stan i podrumski odeljak su ubrzo nakon toga zapečaćeni.

CURE INFORMACIJE IZ NEMAČKE POLICIJE Srbin žrtve pronalazio u supermarketu, a ubijao ih samo na ovaj dan!

EPA

 

Nakon pronalaska tela prošle srede, strahovi od serijskog ubice su se proširili u selu. Nasilja su uznemirila posebno starije osobe u regionu Švebiš Hola. To je bilo drugo telo pronađeno u kratkom vremenskom periodu i treće od 2020. godine.

14. oktobar 2020 Naslednica pivare Elfrid Huhler pronađena je mrtva u svom stanu. U međuvremenu, policija je tragala za ženom sa "upadljivim crvenim karminom" koja bi mogla da bude osumnjičena. Tražen je i izvesni čovek koji je imao kontakt sa poginulom osobom.

23. decembar 2022 77-godišnja žena pronađena je mrtva u svom stanu u stambenoj zgradi. Bila je žrtva ubistva. Prema pisanju lista Bild, stan poginulih je udaljen „manje od 200 metara“ od mesta zločina 14. oktobra.

25. januar 2023 U ranim večernjim satima, žena je pronašla svog 89-godišnjeg komšiju mrtvog u svom stanu. Mesto zločina ponovo je udaljeno samo oko kilometar od domova prethodnih žrtava, prenosi Sudvestprese.

Istražitelji su pronašli paralele u tri slučaja i postali sumnjivi jer su tri žrtve bile starije žene iz istog regiona i ubijene u sredu. Istragu i pregled su do utorka nazivali „rutinom“ i „automatizmom“.

CURE INFORMACIJE IZ NEMAČKE POLICIJE Srbin žrtve pronalazio u supermarketu, a ubijao ih samo na ovaj dan!

Tanjug/Ap

 

"Ovakva gomila ubistava nije uobičajena u ovom ruralnom području", citirao je glavnog javnog tužioca Haralda Merrija list Bild. „Upadljivo je da su žrtve uvek starije žene. To je veza koja definitivno postoji.”

Mislim da ubica špijunira svoje invalidne žrtve u supermarketima

Brat ubijenog 89-godišnjaka nedavno se našao na meti istražitelja, prenosi list Bild. „Pitali su me da li sam se svađao sa sestrom. Pre treba da se zapitaju da nije u sva tri slučaja isti počinilac“,rekao jei brat. „Verujem da ubica špijunira svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading