UBIJEN VLASNIK MENJAČNICE Do ubice vodi krvavi novac
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Novosadska policija i dalje intenzivno traga za ubicom Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice „Jole“, koji je ubijen u utorak između naselja Adice i Veternik. Pored njegovog beživotnog tela pronađeno je nekoliko novčanica sa tragovima krvi koje bi mogle da pomognu policiji u istrazi o ovom zločinu.

Janićijevićevo beživotno telo pronađeno je nešto posle 20 sati u Ulici Nova 34. Iako se sumnjalo da je nesrećni čovek nasmrt pretučen, obdukcija je pokazala da ga je ubica tom prilikom i izbo oštrim predmetom, najverovatnije nožem. Prijatelji ubijenog ispričali su da se on često nalazio po gradu s klijentima kada bi menjali veću sumu novca.

Foto: Printscreen192.rs

 

- Jole je bio ko pokretna menjačnica. Kada bi ga neko pozvao, on bi odmah otišao da se nađe s njim. Nije se odvajao od torbe u kojoj je uvek imao velike sume novca. Moguće da ga je i sada neko pozvao da razmeni pare, a onda pokušao da ga opljačka - priča Janićijevićev poznanik.

Međutim, još nije poznato da li je to sada bio slučaj ili se radilo o nekom dugovanju ubice prema vlasniku menjačnice.

- S obzirom na to da ubijeni nije pripadao niti se kretao u kriminalnim krugovima, zasad je isključena mogućnost da se radi o takozvanom mafijaškom ubistvu. Trenutno se proverava da li se ubijeni bavio pozajmicama. Po toj verziji, moguće je da ubica nije imao da vrati dug. Međutim, proveravaju se i priče Jovanovih prijatelja da navodno postoji ekipa koja je pokušavala da reketira manje privatnike - objašnjava izvor Alo!.

Ubica pobegao iz Srbije?

S obzirom na to da je Janićijević otišao da se nađe s ubicom oko 17 časova, a da su njegovo telo prolaznici primetili tek oko 20 sati, nije isključeno da je ubica već pobegao iz zemlje.  

Naime, najbliža granica sa Hrvatskom je na svega pola sata od Veternika, do prelaza Rača sa BiH potrebno je oko sat i po, dok do mađarske granice auto-putem može da se stigne za još manje vremena. 

Kako su ispričali meštani, na licu mesta policija je pronašla i manju sumu deviza. Navodno su u pitanju novčanice evra na kojima je bilo tragova krvi.

- Novčanice su poslate na veštačenje u nadi da će se na njima naći i biološki tragovi napadača - objašnjava izvor Alo! i dodaje da to nije jedini trag koji vodi do zločinca.

Kako je Alo! pisao, kamere su snimile automobil kojim je ubica pobegao, a inspektori se najviše uzdaju u Janićijevićev mobilni telefon, koji je poslat na veštačenje.

Naime, pre nego što se našao s ubicom, Janićijević je sedeo sa prijateljem. U jednom momentu je dobio poruku na telefon i prijatelju rekao da mora da se nađe sa jednim poznanikom zbog nekog novca. Policija će sad pokušati da utvrdi ko mu je poslao poruku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading