UŽAS U TRSTENIKU Učenik koji je profesorki izmakao stolicu na času pokušao da se obesi, oglasio se njegov otac!
Printscreen

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, pokušao je da se obesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko jedan sat primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N. Ž i učenika I. K.(17), a zahtev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, "ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu".

Protiv trećeg učesnika događaja M. M(18), koji je kao i I. K, ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća koji je jednoglasno donet na sednici 23.novembra. I.K, se podsetimo, ispisao dan pre zasedanja Veća.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
Rajko

04.12.2022 10:26

Žalosno, ali dečka treba smestiti u ustanovu za psihičko lečenje, jer nije znao šta radi, a sada se kod njega dogodilo da od srama sebe i svoje porodice pokušao samoubistvo. Vreme je da država preduzme značajne korake kako bi se zaštitili nevine osobe, da li se to radi o nastavničkom kadru ili o deci koja pohađaju tu školu. Pod hitno postaviti nadzorne kamere po hodnicima, učionicama, kabinetima, dvorištu škole, sportskim objektima, angažovati lice ili lica za bezbednost dece i nastavničkog kadra. Što se tiče da nastavnički kadar traži da budu službena lica, to ih neće rešiti problem.

Ccc

04.12.2022 10:46

Ma da bre sada ispade on zrtva svog nasilja.

Ivan

04.12.2022 11:12

Mislim da je ovo smislio njegov otac i da je sve izrezirano. Ovo im je plan da od nasilnika naprave pacenika i pokojnika. Policija treba to sve da ispita i protiv njegovog oca pokrene postupak i da krivično odgovara kao i njegov sin nasilnik.

Marina

04.12.2022 11:22

@Ivan - Nararavno da je smislio njegov otac. Folirant.Od takvog oca kakav da bude sin?Svi da krivicno odgovaraju! Oba roditelja i sin! Ne pisite o ovome kao vest.Ne mojte da im dajete na znacenju.Prave da su zrtve!!!

Mila

04.12.2022 11:23

Ako je tacno onda su roditelji debelo pogresili.Trebalo ga je leciti na vreme.Nije sramota posetiti psihologa i psihijatra.

Goran

04.12.2022 11:24

To samo govori da ga roditelji nisu vaspitali i pripremili za.zivot,disciplina u porodici je kljuc svega i za ovo i za ono po meni su krivi njegovi roditelji,gde su ili da ga lece do sada kada ga vec nisu vaspitali.

DrZ

04.12.2022 11:40

Toliko smo se zabrinuli, strašno. Neka se obesi cela familija koja je vaspitala kretena. Njihova stvar šta rade u svojoj kući. Što drugi da se pate zbog kretena ?

Ljubica

04.12.2022 11:55

Mi baš volimo horski da pevamo pod strogom dirigentskom palicom. Mali Aleksa se ubio zbog psihičkog maltretiranja nekolicine svojih vršnjaka. A danas celokupna javnost psihički maltretira ovu decu koja su urasila to što su uradila. Pitanje je da li njihov strašni zločin čiji je učinak pad na debelo meso zavredjuje takvu kaznu čija je cena dečji život. Roditelji bi to trebali da kažu.