SVI SMO UZ VAS Poruka srednjoškolaca napadnutoj profesorki iz Trstenika
Foto: Alo.rs

Svi do jednog, predstavnici 28 odeljenja ove škole, koju pohađa 635 učenika, bili su  jednoglasni u oceni da stoje uz svoju profesorku i da se ograđuju od ponašanja tri vinovnika teškog incidenta 9. novembra.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole. - Najoštrije osuđujemo postupak trojice đaka.

I predstavnici trećeg razreda, vršnjaci I. K. (17), N. Ž. (17) i M. M. (18), nisu hteli da stanu iza ponašanja koje se desilo u njihovoj učionici.

- Ovo je zaista značajno mišljenje, jer dolazi upravo od samih učenika, a oni su se izjasnili da prosto ta tri đaka nisu pokazatelj ponašanja svih generacija ove škole i da ti đaci nisu njihovi „predstavnici”- navodi izvor „Novosti” iz školskog kolektiva.

Nastavničko veće Tehničke škole ranije je ove nedelje predložilo da se isključe dva od tri učenika umešana u incident. Kaznu će izvesno izbeći I. K. (17), koji je snimao profesorku, jer se ispisao iz škole, dok su za isključenje predloženi N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu, kao i M. M. (18), koji je snimao incident.

U međuvremenu, na delu su pokušaji da se predlog za isključenje poništi. Naime, nezvanično iz izvora bliskih Tehničkoj školi u Trsteniku, „Novosti” su prve juče saznale i objavile da roditelj jednog od učenika, vinovnika incidenta, razmišlja da tuži školu. To bi bio četvrti pokušaj "miniranja" vaspitno-disciplinskog postupka.

Kako nam je potvrđeno u Osnovnom sudu u Trsteniku, ali i u Privrednom sudu u Kraljevu, zvanične tužbe još nema u evidenciji. Sagovornici „Novosti” u kolektivu, koji je jednoglasno podržao koleginicu, ne isključuju mogućnost da do tužbe dođe, ukoliko se usvoji predlog o isključenju.

- Imali smo kod učenika I. K (17), koji je snimao incident u učionici, ispisivanje iz škole dan pre donošenja odluke Nastavničkog veća - navode sagovornici „Novosti”. - Za njega je predloženo isključenje, ali je činjenica da će se prema Pravilniku o vaspitno-disiciplinskoj i materijalnoj odgovornosti učenika, predlog ukoliko se usvoji, samo navesti u prevodnici.

Ovom pokušaju da se izbegne kazna prethodila su još dva. Prvo se dogodilo, kako su „Novosti” otkrile, da je otac N. Ž. (17), učenika koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović, priložio medicinsko mišljenje o psihičkim tegobama svog sina. Potom je, kako su „Novosti” saznale, uoči poslednje sednice Nastavničkog veća, roditelj obavestio školu da ne može da prisustvuje zasedanju disciplinske komisije, jer mora u bolnicu.

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading