MUŠKARAC IZ KANJIŽE VOZIO SA 3,8 PROMILA Mogao da upadne u komu, zadržan na trežnjenju
Shutterstock/Karolis Kavolelis

Muškarac (38) iz Kanjiže je zaustavljen je u ulici Put narodnih heroja nakon čega je utvrđeno je da je vozio sa 3,85 promila alkohola u organizmu.

On je završio je na trežnjenju nakon što su ga pripadnici Saobraćajne policije PU Kikinda isključili iz saobraćaja.

Naime, vozaču "opel astre",  je određeno zadržavanje u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 promila alkohola u organizmu, prenosi gradski.online.

Protiv njega će zbog nasilničke vožnje biti podneta prekršajna prijava, a kaznu će mu odrezati sudija za prekršaje. Ovakav prekršaj kvalifikuje se kao nasilnična vožnja, a sankciniše visokom novčanom kaznom i kaznenim bodovima, a moguća je i zatvorska kazna.

Policajci i lekari upozoravaju da svako ko u krvi ima od 3 do 4,5 promila alkohola može da padne u alkoholnu komu.

"Količina od 4,5 do 5 promila tretira se kao smrtonosna doza, jer tada dolazi do paralisanja centra za disanje u mozgu i kolapsa kardiovaskularnog sistema", navode lekari.

Neslavan rekord u vožnji u teško alkoholisanom stanju na području Policijske uprave Kikinda, drži jedan vozač “juga 55” sa područja Subotice. Njega je 2019. godine, zasutavila policija u Oromu kod Kanjiže, jer je vozio "mrtav" pijan.  Imao je čak 4, 21 promil alkohola u krvi, piše Telegraf.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading