KONAČNO DOBRE VESTI Trudnica koja se zapalila benzinom kod Kraljeva rodila devojčicu!
Foto: RINA

Ivana G. iz sela Cvetke kod Kraljeva koja je, kako se pretpostavlja, 16. septembra pokušala samoubistvo tako što se polila benzinom i zapalila, danas je sa bebom iz kragujevačkog UKC otpuštena kući.

Ona se, kako saznaje Informer, porodila nakon 12 dana od nesreće, 28. septembra i rodila je zdravu devojčicu. 

Podsetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim telesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 odsto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagovali plastični hirurzi i psihijatri. 

Kako je tada izjavila prof dr Aleksandra Dimitrijević,rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo  ona je bila “u dobrom opštem stanju”, i “vitalni parametri su joj bili dobri”. 

- Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu  ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu.  Žena je u devetom mesecu trudnoće i ostaće kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekaćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro - rekla je tada dr Dimitrijević. 

Trudnica je po prijemu u UKC Kragujevac bila zadovoljna tretmanom, psihijatar je bio kod nje, pričali su, ali je lekari nisu ispitivali o okolnostima koje su dovele do nesreće nakon koje je dospela u bolnicu. 

Pratite nas i na Telegramu

Komentari (0)

Loading