PROGUTALI GA VIROVI UKLETOG JEZERA: Mladi konobar Eldar otišao sa društvom na Gazivode da se rashladi i nestao u vodi
Printskrin

Tragedija se dogodila oko 20 časova, a mladić je, kako saznajemo, bio na jezeru sa prijateljima.

- Mladić je došao na jezero sa prijateljima kako bi se malo osvežili i rashladili. Plivali su i sve je bilo normalno, kada je on iznenada samo nestao sa površine vode i nakon toga nije isplivao - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

Potraga

- Prijatelji sa kojima je bio, ali i okupljeni ljudi, odmah su pozvali policiju, a odmah je krenula potraga za telom nesrećnog mladića. Na teren su odmah izašle ronilačke ekipe.

Telo nesrećnog mladića pronađeno je skoro 24 sata posle na istom mestu na kome je i poslednji put viđen. Na ovom jezeru često se dave kupači jer je ono puno virova koji povuku ljude, pa ni veoma vešti plivači ne mogu da se izvuku.

Njegovo telo su pronašli ronioci Žandarmerije.

O Eldaru B. meštani Novog Pazara imaju samo reči hvale
PROGUTALI GA VIROVI UKLETOG JEZERA: Mladi konobar Eldar otišao sa društvom na Gazivode da se rashladi i nestao u vodi

Printskrin

 

 

- On je bio fin i divan mladić, iza sebe je ostavio roditelje i brata blizanca. Radio je kao konobar u jednom novopazaraskom lokalu - kažu komšije. Kako se priča među meštanima, jezero na kom se udavio mladić navodno je ukleto, a iz godine u godinu ovde se dešavaju tragedije koje odnose mahom živote mladih.

- Voda je tu izuzetno hladna i čudna. Svi misle da je jezero mirno i da tu ništa ne može da im se dogodi, ali kada ih uhvate virovi, kojih ima mnogo, uplaše se i retko ko se izvuče - objasnio je jedan od meštana.

Prokletstvo

Slični komentari mogli su se videti i na Fejsbuku ispod vesti o nestanku Eldara B. u talasima jezera Gazivode.

- Treba zabraniti kupanje na jezeru. Toliko se ljudi utopilo i nikako da ga zatvore za kupače. Jezero je lepo za obilazak i plovidbu čamcem, ali za kupanje je jako opasno - napisali su revoltirani građani.

Navodno, na dnu jezera nalazi se nekoliko potopljenih svetinja, koje su nakon izgradnje brane bile u blizini, pa meštani kažu da je prokletstvo nastalo zbog toga.

- Na dnu jezera Gazivode nalaze se ostaci dvora čuvene srpske srednjovekovne kraljice Jelene Anžujske, kao i kula zvonara iz 13. veka, dve srednjovekovne pravoslavne crkve, rimska nekropola, kao i islamska svetinja i groblje - navode meštani.

Identičan slučaj

Pre dve godine desio se takav slučaj. Tinejdžer je hteo da zaroni i udavio se.

Dečak Jakub C. (17) iz sela Požega kod Novog Pazara pre dve godine utopio se u jezeru Gazivode, na gotovo identičan način kao i Eldar B., kada je otišao sa dvojicom drugova na plivanje, a potom nestao u talasima i više nije isplivao.

Kako su ispričali prijatelji, Jakub je ocu pre utapanja rekao da ide sa drugovima na plažu, a kada je trebalo da pođu kući, on je kazao da želi da zaroni još jednom i utopio se. Potraga za nestalim dečakom trajala je tri dana, a njegovo telo na 15 metara od obale pronašli su ronioci Žandarmerije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading