KURTIJEVI SPECIJALCI UPALI NA GAZIVODE: Radniku uperili pušku u grudi
Alo!

- A onda su me ugledali i potrčali ka meni, valjda me nisu očekivali. Uperili su puške, duge cevi u mene, pitali su me ko sam i šta radim ovde, pokušao sam da im objasnim da sam kao portir zadužen da merim nivo vode - ispričao je radnik.

Prema njegovim rečima, pripadnici ROSU su hteli da znaju ima li kamera na kućici, na šta je on rekao da ne zna, a potom su ga pitali „da li je ovo Kosovo ili Srbija“.

- Samo sam im rekao da sam rođen ovde, a onda su uzeli da cepaju srpsku zastavu. Kad su je iscepali, vratili su mi je i rekli da sam „voljno“ i da bežim odavde - naveo je radnik.

Naime, pripadnici specijalnih Kurtijevih jedinica ROSU upali su juče pod punim naoružanjem i u blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode.

Oni su s dugim cevima i oklopnim vozilima tamo zatekli čuvara, isterali ga s objekta i poskidali srpske zastave koje se tamo nalaze.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obavestio je juče specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da su specijalne jedinice Rosu protivpravno upale na Gazovode.

„Upravo sam obavestio Miroslava Lajčaka o oružanom i protivpravnom upadu Kurtijevih specijalaca Rosu na Gazivode! Oduzeli su čuvaru ključeve, pocepali zastave Srbije“, napisao je on na Tviteru, i istakao da EU mora da obuzda nasilnika i uzurpatora Kurtija od njegovih jednostranih i oružanih akcija kojima želi da izazove rat.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubiša

12.12.2022 09:29

Ko ono reče, "NE DAM VALAČ, NE DAM GAZIVODE".