UBICA NA TROTINETU BRANI SE ĆUTANJEM Sumnja se da je ubistvo u kafiću "Ritual" naručeno (FOTO/VIDEO)
Printscreen

Stefan Milašinović (23) iz Kraljeva, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je 28. aprila u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu ubio vlasnika lokala Luku Žižića (37), danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i na saslušanju se branio ćutanjem.

 

- Iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka - kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor osumnjičenom iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

- Tužilaštvo nastavlja rad na ovom predmetu - kažu i dodaju da se Milašinoviću na teret stavljajaju krivična dela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

UBICA NA TROTINETU BRANI SE ĆUTANJEM Sumnja se da je ubistvo u kafiću

Printscreen

 

 

 

Stefan Milašinović uhapšen je u Kraljevu u zajedničkoj akciji Višeg tužilaštva i Trećeg odeljenja MUP-a Srbije.

Podsetimo, zločin u kafiću snimile su sigurnosne kamere. Na snimku se vidi kako muškarac za kog se sumnja da je upravo uhapšeni Milašinović ulazi u lokal u radničkom odelu, sa kačketom na glavi i maskom na licu. On je zamolio da ode do toaleta, a onda je nekoliko sekundi kasnije izašao sa oružjem u rukama, prišao Žižiću i zapucao.

Izrešetani mladić, inače novopečeni otac, pao je mrtav na licu mesta.

Na njega su odmah skočili prijatelji i kum ubijenog Žižića, oteli mu oružje. Oni su ga uhvatili i pretukli i u jednom trenutku iskoristio je momenat dok su prijatelji smirivali brata ubijenog i pobegao je s lica mesta.

Kako je utvrđeno ubica je unapred sakrio električni trotinet u žbunju, i otrčao je pravo ka njemu i pobegao u pravcu Save.

Ubica je za sebe ostavio puno tragova, koji su odmah poslati na veštačenje i on je brzo identifikovan i uhapšen. Motiv zločina, međutim, još uvek se utvrđuje, ali sve ukazuje na to da je likvidacija Luke Žižića naručena.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading