MAJKA I JA ĆEMO SE ZAPALITI AKO NAM UZMU KUĆU Ispovest molera koji je pozajmio 9.000 evra od kragujevačkog zelenaša
Alo/ Dejan Briza

Moler Vladan R. (47) iz Kragujevca "koji je od poznatog kragujevačkog zelenaša Marinka M. 2018. godine uzeo devet hijada evra na pozajmicu uz kamatu“.

Milićević je juče uhapšen.

-Zapalićemo se i ja i majka ako zelenaši dođu da nam uzmu kuću. Prijavljavali smo policiji pretnje, tražimo da se poništi ugovor. Ja sam prevaren. Ne bežim od duga, ali da mi kuća i imanje vredno preko 200 hiljada ode za 9.000 evra neće moći. Ubićemo se i sve zapaliti - priča Vladan za portal UCENTAR.

Kaže bio je primoran na taj korak kako bi rešio probleme posle očeve smrti, pokrenuo posao i rešio "neke svoje gluposti“.

-Ni sam ne znam kako me je prevario. Za tu pozajmicu tražio mi je da mu prepišem kuću u kragujevačkom naselju Vinogradi, koja ima 200 kvadrata i vredi oko 120 hiljada evra. Međutim, nisu bili rešeni papiri oko kuće. Dok to nisam završio, kod notara mu kao garanciju prenesem plac u Jovanovcu gde je sada industrijska zona, prekoputa nove fabrike - pričao je u svojoj ispovesti.

Dalje navodi da je po internom dogovoru trebalo „da mu prepiše kuću, a da mu zelenaš vrati papire za plac- i da kuća ostane kao garancija dok ne vrati novac 9.000 evra i kamatu“.

- Za taj plac od 50 ari dobijam od čoveka ponudu da ga prodam za 100 hiljada evra i računam na dogovoreni rok od tri meseca. Imam vremena mislim- kaže on.

Ali prepisuje kod notara "zelenašu" praktično i plac i kuću. Navodi da shvata da je prevaren i da "umesto njegove slatkorečivosti nastaju problemi“.

-Prepisao sam mu kuću, računajući da mi vrati plac. Pare mi daje na kašičicu i nikako da mi vrati papire. Dao sam mu za tih devet hiljada i kamatu koju smo dogovorili. Ali kada počinjem da tražim papire nazad kreću pretnje, kamatu mi diže na 30 odsto nedeljno- priča Vladan.

Onda "zelenaš" dolazi i na vrata.

-Preti mi policijom iz Kragujevca, vezama u sudu, mafijom.. Dolazi nam na vrata.. Umalo mi majka nije umrla. Ja zovem kragujevačku policiju kažem o kome se radi, oni me pitaju "da li je još tu, i ako dođe da ih opet zovem“. Jedva su kada sam otišao posle prihvatili da napišu prijavu - kaže moler.

Kreće i sudski spor.

-Dobijam na Osnovnom sudu. Na višim instancama preinačuju presudu u "zelenašovu“ korist da bi sada predmet bio u Kasicionom sudu. Drhtimo i ne spavamo tri godine. Hvali se i da ima vezu sa izvršiteljima. Kažem vam, radi sa policijom, sudstvom sa svima, neka se paze ljudi. Mada se zna da je mnoge u Kragujevcu zacrnio, mnoge kuće uzeo. Ja i majka smo se dogovorili da kuću zapalimo ako dođu da nam otmu, i da mi izgorimo unutra. Ja nikada ni jedno krivično delo nisam imao. Imao sam problem sa alimentacijom, nisam mogao da plaćam jer sam pravio neke gluposti. Ali ja nisam kriminalac, svako zna ko je bio moj otac poznati kamiondžija. Zna se kako smo sve stekli - kaže Vladan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran

23.12.2021 14:39

Kada si uzimao pare bilo ti je lepo. Sada muka. Ne samo kucu nego i odelo bi ti uzeo da ides go kada si vec glup.