VELJA ČEKA NOVU GODINU U SUDNICI! Potvrđena optužnica protiv Belivuka i članova njegovog monstruoznog klana
Foto: Alo.rs

Protiv Velje Nevolje, njegove desne ruke Marka Miljkovića i ostalih pripadnika grupe krajem jula je podneta optužnica, a sada je zvanično i potvrđena.

- Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Imajući u vidu da okrivljeni i branioci nisu podneli žalbu u zakonskom roku od dana dostavljanja rešenja, to je rešenje o potvrđivanju optužnice postalo pravnosnažno, a optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal od 30. jula 2021. stupila je na pravnu snagu - navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu, i dodaje se da bi uskoro mogao da bude određen i datum početka suđenja:

VELJA ČEKA NOVU GODINU U SUDNICI! Potvrđena optužnica protiv Belivuka i članova njegovog monstruoznog klana

Foto: Alo.rs

 

- Predsednik veća će u skladu s odredbama Zakonika o krivičnom postupku u roku od 30 dana odrediti pripremno ročište - tvrdi se u saopštenju.

Prema navodima izvora, datum bi mogao da bude i pre dočeka Nove godine.

- Po svemu sudeći, Velja Nevolja bi period praznika mogao da provede u sudnici. S obzirom na to da ne postoje više nikakve prepreke i predistražni postupak je gotov, pripremno ročište bi moglo da bude zakazano pre 31. decembra - tvrdi naš sagovornik.

VELJA ČEKA NOVU GODINU U SUDNICI! Potvrđena optužnica protiv Belivuka i članova njegovog monstruoznog klana

Foto: Alo.rs

Ritopek

Podsetimo, optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal tereti se Veljko Belivuk, Marko Miljković, zvani Mesar, kao i M. B., M. B., S. L., N. J., N. Đ., D. T., V. D., B. H., N. S., A. V., N. L., M. T., F. I., Ž. K., V. G., S. S., B. K., N. S., V. G., M. A., A. Š., M. S., M. L. S., A. D., V. Đ., V. D., A. Š. i A. S.

Sumnja se da je Belivukova ekipa stoji iza brojnih likvidacija, otmica, silovanja, trgovine oružjem i drogom.

Suparnike klali i mleli u mašini

Veljina ekipa se tereti za stravična mučenja i ubistva. Kako smo ranije saznali, sumnja se da su brojne njihove žrtve i suparnici završavali u „kući smrti“ u Ritopeku. U štek vikendici žrtve su vezivali, tukli, silovali predmetima, kasapili ih, a zatim ih mleli u mašini za mlevenje mesa da bi uklonili tragove. Sumnja se da su u toj kući život izgubili Zdravko Radojević, navijač Crvene zvezde, Goran Veličković Goksi, nekadašnji vođa navijača Partizana, zatim bivši šef „Pink Pantera“ Milan Ljepoja, Lazar Vukićević i Aleksandar Gligorijević Puki. Sumnja se da je spisak mnogo duži.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading