OVO JE KUĆA DIJANE HRKALOVIĆ U POŽAREVCU U komšiluku kruže loše priče, roditelji trospratnicu stekli na sumnjiv način?
Foto: Printscreen/instagram

 

Dom Hrkalovića “štrči” u mirnoj Šumadijskoj ulici, ali ne zbog preterane lepote u stilu gradnje, već zbog neobičnog prizora na njenom samom vrhu - ogromnog kaveza sa golubovima! Kuća je opasana ogradom preko koje se mogu videti dve sigurnosne kamere postavljene iznad ulaznih vrata.

Kontroverzna BAKA DILER (72) umrla u zatvoru: Bila je osuđena zbog DILOVANJA KOKAINA, sudija joj je ispunio POSLEDNJU želju

Novinari su pokušali da stupe u kontakt sa Dijaninim roditeljima, da se čuje njihova strana priče o njenom hapšenju i teškim sumnjama da je umešana u najteža krivična dela, uključujući i ubistva, međutim, kapiju niko nije otvorio, iako su njeni otac i majka od hapšenja gotovo ne napuštaju dom.

Mnogi Dijanini sugrađani, zaziru od pomena imena i prezimena uhapšene bivše visoke funkcionerke MUP Srbije jer, kako kažu, ne žele sebi da prave moguće probleme ako o njoj govore.

OVO JE KUĆA DIJANE HRKALOVIĆ U POŽAREVCU U komšiluku kruže loše priče, roditelji trospratnicu stekli na sumnjiv način?

Printskrin/24 sedam

 

 

Kako su ispričali meštani, ova porodica ne uživa neki ugled, bar u komšiluku, najviše zbog načina na koji se priča da su došli do kuće u kojoj sada žive.

Navodno su je dobili na osnovu duga, ali, kako tvrde, i kamate koja je rasla uz dugovanje. Kako su ispričali, jedan požarevački vlasnik fabrike nameštaja, šireći posao, pozajmio je svojevremeno od Dijaninog oca Daneta određenu sumu novca, za koju kažu da nije bila preterano velika, da bi mogao da otvori još jedan salon nameštaja.

- Čovek je pozajmio pare, ne znam kakav je bio dogovor oko kamate. Posle izvesnog vremena, međutim, vlasnik te fabrike zapao je u teške zdravstvene probleme, što se odrazilo i na njegovo poslovanje. Dug je rastao zbog sve veće kamate, da bi on na kraju bio sateran u ćošak, pa je morao da im prepiše kuću. Ubrzo je i preminuo - pričaju komšije Hrkalovića.Kako tvrde, od pre sedam i više godina, od kada je “avazovala” u najviše državne organe, Dijana nije dolazila u pomenutu kuću, ili je oni bar nisu viđali. Pričalo se po gradu da je postala "mnogo opasna".

Dijaninu majku i sestru ne pominju, ali za oca i brata Dejana navode da su “muvali” preko zemljoradničke zadruge “Stočar DH” iz Požarevca, i tu o vreme dok je Dane Hrkalović bio na čelu “Poljoprivrede Savetodavne i Stručne Službe” u Požarevcu.

Zemljoradnička zadruga Hrkalovića dobijala je nekoliko miliona dinara godišnje iz budžeta, odnosno od Ministarstva poljoprivrede na osnovu falsifikovane dokumentacije. Tim povodom Ministarstvo poljoprivrede dostavilo je podatke da su „Stočaru DH“ 24. novembra 2020. isplaćeni podsticaji za sprovođenje odgajivačkih programa u iznosu od 130.000 i 918.000 dinara.

OVO JE KUĆA DIJANE HRKALOVIĆ U POŽAREVCU U komšiluku kruže loše priče, roditelji trospratnicu stekli na sumnjiv način?

Printskrin/24 sedam

 

 

Sumnja se da su Hrkalovići falsifikovali dokumentaciju za kontrolu laktacija, za koju je zadruga formalno podnela zahtev, i za to dobila pomenuta sredstva. Pitanje je ko je odradio posao provere laktacija, ko je overio, čijim potpisom i pečatom.

Komšije dodaju da im samo jedno nije jasno, a to je kako je Dijana uspela da se munjevitom brzinom probije u vrh srpskog MUP-a, i da prednjom policajci drhte od straha. Ili je, kažu, možda bolje da se pitaju, uz čiju pomoć?

Dijana Hrkalović pre neki dan je uhapšena zbog trgovine uticajem, odnosno sumnje da je u korist Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uništavala dokaze za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića na Dorćolu 2017. godine.

U medijima se, što tek treba dokazati, Hrkalovićka pominje u najgrozomornijem mogućem kontekstu, da je u MUP-u formirala paralelnu sistem za praćenje i prisluškivanje određenih osoba, koje su kao protivnici “kavačkog klana”, iza kojeg su stajali Radoje Zvicer i Veljko Belivuk, potom likvidirane.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading