HRKALOVIĆEVA, SPUSTITE NOGU! Sudija dvaput opomenuo optuženu zbog neprimerenog držanja u sudnici
Foto: ATA Images

Danas su pred sudom ispitani pripadanici nekadašnje Službe za specijalne istražne metode (SSIM) MUP Srbije,

Sa Hrkalovićevom su na optuženičkoj klupi još dvojica nekadašnjih rukovodilaca MUP Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnik SSIM i Milorad Šušnjić, svojevremeno prvi čovek novosadske policije.

Dvojica svedoka veštačila su telefone Veljka Belivuka posle njegovog hapšenja zbog ubistva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine.

HRKALOVIĆEVA, SPUSTITE NOGU! Sudija dvaput opomenuo optuženu zbog neprimerenog držanja u sudnici

Foto: ATA Images

 

Svedok Andrej Miletić je ispričao da mu je optuženi Milenković naložio da izveštaj sa Belivukovih telefona stavi kod sebe umesto da ih prosledi tužiocu, a što je, kako svedok tvrdi, bilo naređenje Hrkalovićeve, odnosno kako je naveo, tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića.

Posle iskaza ovog svedoka Hrkalović je sudu rekla da smatra da je ova optužnica protivpravna jer se osoba koja je naložila da se izveštaj sa telefona ne šalje ( Stefanović) i osoba koja je čuvala izveštaje i telefone (svedok Miletić) nisu obuhvaćeni optužnicom.

Inače, suđenje je obeležilo nekoliko opomena,koje je predsednik Krivičnog veća, uputila Dijani Hrkalović zbog njenog neprimerenog držanja.

Prvo ju je upozorila da ustane kada postavlja pitanje svedoku i da ne prekršta noge, a u drugom momentu rekla je Hrkalovićevoj da "spusti nogu" i pristojnije sedi na optuženičkoj klupi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading