Vozaču s Karaburme ponovo produžen pritvor
Alo!/Dejan Briza

 

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Galiću je, inače, za sutra zakazan nastavak suđenja, kada bi trebalo da iznese detaljno svoju odbranu, ali će zbog najavljenog štrajka advokata suđenje biti odloženo.

On se na počeku suđenja kratko izjasnio da nije kriv, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Alo!/Dejan Briza

 

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Ovaj predmet je letos bio u živi javnosti jer Galiću prvobitno nije bio određen pritvor, pošto je sudija za prethodni postupak odbio predlog tužilaštva za pritvor.

Alo!/Dejan Briza

 

 

Međutim, krivično vanpretresno veće suda je usvojilo žalbu tužilaštva i odredilo mu pritvor zbog opasnosti od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Zbog prvobitnog puštanja na slobodu Galića, građani su organizovali proteste na Karaburmi, a ministarka pravde Maja Popović je krajem jula inicirala disciplinski postupak pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak koja je odbila da mu odredi pritvor.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija, i nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, jer mu je adresa prebivališta pasivizirana.

Foto: Alo!

 

 

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih krivičnih dela.

Tereti se da je 18. jula, oko 20:15, upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran, izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i obori tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica cije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S. B. (2011.) i L. B. (2016.) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula.

Otac M. B. zadobio je za sada lake telesne povrede.

Komentari (0)

Loading